makaon napisał(a):
Artur JAK DO CHOLLERY przynitowałeś, rozwierciłeś listwy przydachowe w okolicy tylnej szyby? Z diabłem to robiłeś czy jak? Tylko szczerze proszę (chodzi mi o to aby ktoś zabierający się za ten manewer wiedział, w co wdeptuje!(jak widzicie swoje ZABAWY audiczką robię w soboty, Milenka już ma tego DOŚĆ, ja pomału też.......ja 39l Milenka 8l
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
lub
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
)
ależ ja wcale nie zamierzam protestować - twoje autko, nie podoba ci sie - ściągaj
Co do demontażu/ montażu przydachowych nad tylnymi szybami:
- demontaż: wyjmujesz część uszczelki nad tylną szybą, potem wyjmujesz blaszkę w której ta uszczelka się trzyma (cierpliwie i metodycznie - to taka harmonijka wczepiona w listwę którą będziesz demontował), jak ją wyjmiesz - masz już nity na wierzchu. teraz tylko rozwiercić pilnując żeby nie uszkodzić szyby wiertłem - jest BARDZO blisko
- montaż: tu użyłem patentu - jest za mało miejsca żeby docisnąć nit nitownicą - ja nitowałem przez malutką tulejkę dorobioną z czegokolwiek po to żeby odsunąć nitownicę od szyby - kolejność - listwa, nit, tulejka na gwóźdź nita, nitownica. Jak już przejdziesz nitowanie, to tylko zakładasz z powrotem blaszkę - harmonijkę i wciskasz w nią uszczelkę - trzeba to robić dokładnie, miejsce po miejscu bo inaczej będzie odstawać - i gotowe
....ale po co ja ci to pisze skoro odpuszczasz temat??
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)