Ani jedna pompa wtryskowa mi nie lała nigdy... Mixol lałem do 1.9tdi w passacie z 98r przez pewien czas i było normalnie. Lałem też sporadycznie do wołgi
z silnikiem diesla z pierwszego mercedesa C - bodajrze '94rok
(ostatnio widziałem jak koleś który ją kupił odemnie w jesieni (auto stało 6 lat i jak odpalałem to tylko przekręciłem wał dwa razy kluczem na wszelki wypadek i samochód odpalił od kopa...) pomykał nią 140km/h... - jechałem za nim)
Ale do mixola i jego dobrodziejstw przekonał mnie dopiero Piotruś na tym forum i leje go regularnie od 2 miesięcy do AKE z
nielejącą VP44. Korekcje się poprawiły ale przedewszystkim ciszej pompa pracuje.
Pozatym moim celem w laniu mixola nie jest uszczelnianie czegokolwiek czy druciarskie pseudonaprawy. Głownym zadaniem jest profilaktyka i smarowanie pompy.
Polecam lekturę końcowych stron:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ol&start=0
Możecie też zobaczyć korekcje przed i po w temacie Carlnovy...
Mój ojciec, prawie teść (kierownik serwisu ASO skody) i pompiarz w BOSCH service też polecają - ale dopiero na tym forum mnie przekabacili i jestem zadowolony więc dalej polecam innym
Piotruś mówi że zawsze lał do wszystkich aut i nigdy nie miał pada pompy i wtrysków.
Basket - skąd wiesz napewno że przez miksol Ci padł wtrysk?
Pozdr