Witam,
Cieplo sie robi, czas sie wziac za autko, w zwiazku z tym mam kilka pytan:
1.Chce wymienic wtryski na oryginalne do silnika AHU, doszukalem sie, ze sa to wtryski o numerach:
3 wtryski -028130201G
1 wtrysk sterujacy -028130201J
obok tego w katalogu w nawiasach sa wymienione wtryski o numerach:
028130201GX i 028130201JX - rozumiem, ze sa to jakies nowsze zamienniki, ktore ewentualnie tez moge zastosowac, czy moze ktos potwierdzic?
2.WIem juz, ze musze kupic w serwisie 4 podkladki miedziane pod wtryski,ale jakim momentem powinienem dokrecic sruby na tych mocowaniach, ktore trzymaja wtryskiwacze, czy jesli nie mam klucza dynamometrycznego, to koniecznie musze go nabyc, czy moge poprostu mocno z wyczuciem dokrecic te sruby i po sprawie?
3.Na co jeszcze ewentualnie zwrocic uwage przy wymianie, bo rozumiem, ze najpierw czyszcze gniazdo sprezonym powietrzem z syfu, odkrecam od gory przewod paliwowy od wtrysku, pozniej srube na dzwigience,ktora trzyma wtrysk, zdejmuje ja i wyjmuje wtrysk?
Przy zakladaniu, wkladam nowa podkladke,wkladam wtrysk, przykrecam mocowanie i pozniej przewod paliwowy i koniec?
4.Gdzie kupic nowe wtryskiwacze,znalazlem na allegro cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item334740442_no ... _w_w_.html
czy ewentualnie mozecie polecic inna firme lub miejsce w ktorej moge kupic nowe wtryski do mojego silnika, oczywiscie +- pare groszy ,ale w podobnej cenie?
Dzieki i pozdrawiam