ja mam manuala Allroada 2003' tez od poczatku na MTM 225ps przelot ponad 200 kola km/
soft kosztuje 1.300€ Z ustawieniem.
- regeneracja pompy wtryskowej [bosh]
- wymiana popychaczy
- wymiana uszczelniacza walu
- wymiana pompy wspomagania
lata dalej nic mu nie dolega, odpukac
spalanie manuala
- sred 8.7
- miasto 10
- trasa 7 przy 100km/h
hehe nie oddawaj nikomu oprogramowania do zmian, strzela Ci naklejke na boshu MTM standard wsadza zcipsowany na 195ps nie mowie ze tak bedzie znam z V TECH'a opowiesci bo moze juz tak masz, a pompa bedzie Ci tak lala ze jak bedziesz bujal audi od 80km/h na 5-6 biegu to bedziesz zostawial za soba slup dymu.
Jedz do dobrych "informatykow" jesli juz Cie najdzie na zmiejszenie mocy do np, 200ps to Ci kalibruja wraz z pompa, eliminuja ewent bledy, wtedy chodzi jak powinien nie kopci tzn nie zostawia czarnej sciany MTM to nie jest taki sofcik, a wykrece dam zmienia parametry i wsadze
ja bym zmiejszyl na twoim miejscu do 200ps ze wzgledu na skrzynie, troszke mniejszy moment ale nie ma takich obciazen, a lapie troche nizszego zakresu obrotow lepiej. Moja rada.
Ja w swoim po regeneracji pompy jak strzelilem od 80km/h na 5 biegu i to lekko to jak spojzalem w lusterko to az mi sie goraco zrobilo
zadzwonilem do znajomego z V TECH za 300pln ustawil mi tak programik ze jestem w szoku, jest to rewelacyjny program, nie zmieniaj na standard np. tylko skręc go do 200ps. I uzytkuj dalej.
pozdrawiam