Sześć wszystkim,
byłem dzisiaj ze swoim autem u elektryka który jedno naprawił a drugie popsuł tzn zmienił czujnik Halla i auto zagrało ale ku mojemu zdziwieniu po przekręceniu kluczyka w stacyjce (przed zapłonem) wskaźnik ciśnienia oleju wyrwał na maxa jak głupi, po uruchomieniu wskazówka dalej była wychylona na opór. Wskaźnik temperatur oleju ani drgnął tzn przy przekręcaniu kluczyka w stacyjce coś tam sie ruszy ale później nie działa. Wcześniej był ok. Po paru minutach jazdy w takim "stanie elektrycznym" zapaliła sie kontrolka oleju zaczęła migać i zawył alarm, i tak kilka razy zanim nie dojechałem z powrotem do warsztatu. Co ciekawe jak przekręca się kluczyk w stacyjce zapalają się kontrolki poza tą od oleju. (olej oczywiście jest i nic nie wskazuje na to, że pompa go nie podaje, bo niby dlaczego jak przed hallem wszystko było ok)
Czy ktoś z Was może mi pomóc i wyjaśnić co elektryk popieprzył w instalacji. Wiem, że grzebał coś przy przewodach od radia i coś popierniczył, bo brzęczyk, który działał jak światła było włączone przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach działa jak się tylko otworzy drzwi nie dotykając włącznika od tych świateł.
Prosze poradźcie co z ty zrobić
Romel
_________________ ROMEL AUDI 100 2,6 C4 benzyna 93"
|