bylu_b napisał(a):
Mam A6 2000r. 2,5TDI 150km...Moj przebieg to 128tyś.km motor itd stan igła,czy taki chip nie pogorszy stanu silnika,oczywiście przy rozsądnej eksploatacji???
Gdzie można pożądnie przyprowadzić taką modyfikację i jaki jest rozsądny przyrost mocy...
ludzie sie smieja bo 128 tys to wychodzi 13tys rocznie.. owszem mozliwe tyle za takich aut nie ma w dolnym przedziale cen mobile.de (w tym przedziale sa auta, ktore kupuja handlarze z europy wschodniej do dalszej odsprzedazy np w PL).
numer vin.. idziesz do ASO udajac blondynke (we Wro to dziala w tym ASO VW przy Partynicach) i mowisz ze chcesz umowic sie na wymiane rozrzadu i plynow itp tyle ze nie jestes pewny kiedy byl zmieniany i mily pan zaglada w historie wizyt w ASO (no i moze wyjsc np ze jest to realne a moze wyjsc 120 tys mial po 3 latach) - mi sie udalo.. naprawde mam tylko 200tys:)
Poniewaz wskazanie licznika zmienia sie w sposob przyjazny (programowo) latwo znajdziesz ogloszenia "korekta licznika przez zlacze diagnostyczne"
W sumie czy on ma 120 czy 400 to historia.. jak jest sprawny, prosty i nie kradziony to przeciez tez dobrze:)
Zanim zaczniesz czipowac naucz sie logowac (hasla w szukaj "vag-com", "diagnostyka TDI") i rozumiec logi.. jezeli na tym sie znac bedziesz to kazdy tuner zrobi Ci co bedziesz chcial (do 200koni)
nie palujesz to chip nie ma najmniejszego znaczenia dla eksploatacji (trwalosc, zuzycie paliwa), jak palujesz to nie istnieje termin "bezpieczny tuning"
ja robilem u autoseby we wro (taniocha jak sie potargujesz i zrezygnujesz z extrasow jak diagnostyka, hamownia*) - ale jak pisalem to bez znaczenia bo ten silnik rozpoznany dobrze
Przemek
*jak masz automat nie hamuj!