Witam, jestem z Częstochowy. Od dawien dawna chciałem mieć Audi, niestety pech chciał, że jeszcze go nie mam. Ale mam nadzieję, że to się jutro zmieni. Jestem właśnie na wyjeździe ,,służbowym'' w Stuttgarcie i umówiłem się jutro na oględziny, mam nadzieję mojego pierwszego

, Audi (80 B3, 1989, 2.0 113KM). Trochę się martwie przebiegiem (225 tys.), ale wydaje mi się, że po naprawach mojego aktualnego samochodu uda mi się stwierdzić, czy jest w porządku

A może odradzacie taki zakup. Mam nadzieję zamienić Golfa II (swoją drogą nie taki zły samochód) wreszcie na Audi.
Mam tylko kłopot z transportem, bo przyjechałem swoim samochodem. Może ktoś ma jakiś pomysł na sprowadzenie auta do Polski (auto ma aktualny TUV). Ale jechać do Polski później wracać po samochód, to trochę bez sensu. Poza tym nie było mnie 2 tygodnie - żona i dzieciaki nie chcą mnie specjalnie puścić, a tu trzeba załatwiać formalności (np. do 5 dni od zakupu, a może od przekroczenia granicy, trzeba wypełnić formularz z wyliczonym podatkiem akcyzowym)

. Muszę jeszcze trochę na ten temat poczytać w internecie.
Pozdrowiam wszystkich