Cze, słuchajcie podepne się pod temat, bo niestety nie wiem gdzie się wpisać, mianowicie, mam webasto eberspacher z pilotem i piecem w którym oddzielnie mam pompe wody itp. Problem jest taki, nie działa - nic nowego. Zaczynam szukać, dostałem się do kabli itp pod kierownicą, zacząłem sprawdzać napięcie, wszystko jest git. Sprawdzam bezpieczniki - jest git. Sprawdzam Czy dochodzi napięcie do kostki przy webasto - nie jest git bo nie dochodzi. Szukam Gdzie idą kable, tu, tam, tu i tam, i widzę że w nadkolu od str. kierowcy. Rozkręcam nadkole a tam kość
taka na 12 pinów. Podpowiedzcie mi czego tam brakuje i co tam powinno być, dodatkowo jest jakaś metalowa płytka w której widać, że powinno coś być, coś do niej przykręcone było, a tego nie ma. Kostka zaklejona była jakąś torebką foliową na szybko (partacz) i tak zostawione. (a ja głupi rozebrałem połowe wnętrza..) no nic. Nie wiem niestety jaki to model tego webasta, gdybyście podpowiedzieli jak to sprawdzić, to dopisze, trochę laik ze mnie w temacie więc domyślam się że może to być jakiś sterownik/moduł/komp od webasto. poniżej zdjęcia wykonane dzisiaj tej kości, która przypomina kość która jest przy webasto, i tej płytki do której cos powinno być przykręcone. Dodam że z tej kości wychodzą dwie wiązki, jedna idzie do środka (sterowanie webastem) druga idzie do samego pieca.
z Góry dzięki za jakie kolwiek info