Paw1972 napisał(a):
Najgorsze jest to, że nie mogę nigdzie (jak na razie) znaleść prawidłowego ciśnienia ponieważ nie ma tego rozmiaru w tabeli ciśnień dla audi.
Witam,
Jeśli szanowni klubowicze pozwolą dołożę swoje 3 grosze
Jeśli chodzi o mnie staram się słuchać tego co instrukcja mówi jednak duże znaczenie ma własny zdrowy rozsądek o którym już ktoś wspominał
Skoro ASO nie podaje specyfikacji ciśnienia lub ciężko znaleźć można wspomóc się danymi producentów opon - proszę nie posądzać mnie o kryptoreklamę - jestem od tego bardzo daleki.
Znalazłem na stronie jednego z producentów opon takie oto informacje:
http://goodyear.tiremanager.eu/pl_pl/Tires.aspx
skleciłem z tego coś takiegó:
dokument w *doc* ok 100KB
oraz kolejny
dokument w *doc* ok 150KB - niestety trzeba troche poczekać na załadowanie się obrazków
Niestety na stronie innego producenta albo ja nie potrafiłem znaleźć albo po prostu nie ma podanych konkretnych wartości - szkoda:
porady ludzika Michelin
Wydaje mi się, że każdy producent opon zapewne ma (powinien mieć) na swojej stronie podobne informacje, jednak jak już wcześniej wspomniałem własny zdrowy rozsądek i doświadczenie są bardzo istotne.
Paw1972 wg tego co zdążyłem się zorientować na stronie właśnie good yeara to do Ciebie na przód od 2,8 do 3,4 a tył od 2,8 do 3,5 - chyba że źle popatrzyłem i skojarzyłem modele?
pozdrawiam serdecznie
mam nadzieję, że byłem pomocny?