.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 00:46:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 C4 2.8 AAH / ALL] Problem z silnikiem krokowym.
PostNapisane: 01.cze.2008 21:50:33 
Użytkownik

Witam,
mam nieladny problem z moim gazem BRC JUST HEAVY. Mianowicie przez silnik krokowy ucieka gaz. Stalo sie to jednego dnia. Przychodze do auta, odpalam, jade, 50 stopni i przelacza sie na gaz i od razu zgaslo a przez kratki wentylacyjne poczulem czysty gaz. Sprobowalem jeszcze raz - znowu to samo. Zatrzymałem sie zeby zobaczyc co to jest. Wraz z innym przypadkowym kierowca audi sprawdzilismy co to jest bo samemu nie dalo sie. Mianowicie przy przekreceniu kluczyla odskakuje mi silnik krokowy - znaczy jego gorna czesc. Jak zapale silnik i przelacze gaz to spod tego silniczka momentalnie wylatuje gaz i silnik wiadomo - gasnie. Filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=3ig2B6pZd54

Niewiem czy to ma znaczenie ale poprzednio przed zgaszeniem silnika troche przygazowalem i dalem 'kopa'. Pozniej zaparkowalem wylaczylem silnik i zapalilem no i to sie stalo.

Dodatkowe zdjecia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ma ktos pojecie co to sie moglo stac? Ze wypycha ten silnik tak? Jak to naprawic? Jakies rady? Licze na was :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2008 17:42:05 
Użytkownik

Problem rozwiazany - wsadziłem silnik krokowy bodajże z SONCEBOZa czy cos takiego - 55 zl i auto lepiej jezdzi :)
Polecam sklep z art gazowymi :

GAZ-POL-STAL
ul. Zagórska 124
42-680 Tarnowskie Góry

przykladowa aukcja zeby nie trzeba bylo szukac :

http://moto.allegro.pl/item363682373_promocja_silnik_krokowy_sonceboz_nowy_super_cena.html

Bylem tam teraz i na miejscu zdiagnozowalismy razem problem - wymienilismy silniczek i jak ręką odjął :)

Strefa czasowa: UTC + 1