.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lip.2025 23:02:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6] Jaka to skóra? + zapytanie o kody
PostNapisane: 10.cze.2008 21:30:47 
Użytkownik

Witam :)
Jest to moj pierwszy post, wiec jak cos juz bylo to przepraszam(ale staralem sie szukac :)
Tata zakupil sobie A6 z 2006 roku (model 2007) w niemczech. Chcialbym sie dowiedziec co to auto ma na siedzeniach.
Na wlepce jest napisane N0K/NM - nie wiem jaki to rodzaj skory. NA stronie audi pisza ze jest montowana Milano(n5w), Valcona (N5D) oraz natur (N4K). Google mi wyrzucilo, ze to moze byc Volterra - ale na stronie audi jej nie oferuja. A jak to jest ta, to czy jakis dobry gatunek czy skoropodobny. U siebie w passacie mam FEINNAPPA i wydje mi ze, ze moja lepsza.

Po drugie. Na gorze sa jeszcze jakies kody HNN, JML co one znacza?
Z kodow wyposaznia nie wiem
4GK = laminated windshield with metal layer, with sunshield
4KV = side and rear windows in laminated glasswith metal layer
To sa seryjne szyby, czy jakies specjalne (maja fioletowa poswiate) ?

8ED = bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the right
8Q5 = headlight-range adjustment, automatic- dynamic with cornering light (AFS 1) - czy to sa xenony skretne?

SA7 = inventory control model 2 - co sie pod tym kryje ?

Pozd.

Tytuł: Re: [A6 C6] Jaka to skóra? + zapytanie o kody
PostNapisane: 11.cze.2008 16:59:48 
Użytkownik

[quote="kedar_jc"]

8ED = bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the right
8Q5 = headlight-range adjustment, automatic- dynamic with cornering light (AFS 1) - czy to sa xenony skretne?
quote]

Hej,

Mysle ze bez kodow jestes w stanie powiedziec czy masz xenony adaptacyjne czy nie. Wystarczy, zebys stanal przed autem, a druga osoba wlaczyla silnik i zaczela skrecac kierownica w lewo i prawo.

Pozdro,

A6 Avant 3.0 TDI (BMK 221KM) 05r

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2008 12:16:38 
Użytkownik

kolego Tecman nie wprowadzaj w błąd tym kreceniem kierownicą! na postoju reflektor nie bedzie się przemieszczał. auto musi jechac i o ile dobrze pamietam powyzej 20 km/h i dopiero wtedy bedzie skręcał zgodnie z ruchem kierownicy ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 11:03:38 
Użytkownik

dianix napisał(a):
kolego Tecman nie wprowadzaj w błąd tym kreceniem kierownicą! na postoju reflektor nie bedzie się przemieszczał. auto musi jechac i o ile dobrze pamietam powyzej 20 km/h i dopiero wtedy bedzie skręcał zgodnie z ruchem kierownicy ;-)

Opcja showcase ktora mozna uaktywnic vagiem. Nie trzeba ani jechac nia nawet zapalac silnika :D Jest to opcja dla dealerow, zeby pokazac klientowi funkcjonalnosc w salonie.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 12:07:26 
Użytkownik

kolego w salonie i u autoryzowanego dealera to można wiele różnych rzeczy zrobić. Co prawda nie słyszałem o możliwości uruchomienia tej opcji w sposób przez Ciebie opisany ale coż, nikt nie jest nieomylny. Jednak w przypadku który omawiamy nie wydaje mi sie aby pokręcenie kierownicą powodowało "skręcanie" równiez reflektorów a i szkoda nerwów kolegi, który jeszcze pomyśli że jak na postoju światła nie skręcają to ma jakąś ubozszą wersje A6 :diabel: Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 13:07:50 
Użytkownik

Dzikei za odpowiedz :)
akurat reflektory, to sprawdze, jak bedzie auto zarejestrowane juz (czyli juz nie dlugo). Na postoju sie nie skrecaja, tylko maja "ruch" w pionie po odpaleniu (tzn podnosi sie, a potem opada snop swiatla).
Na niemieckiej stronie audi jest napsiane(tak sadze, bo moj niemiecki wola o pomste do nieba), ze ten bajer dziala w zakresie predosci 10 - 110 km/h ;-)
Z reszat AFS to chyba skrot od Adaptive Frontlight System.

4kv - Te szyby to sa chyba te dzwiekoszczelne, bo na tej stronie sa ozanczone jako "Dämmglas"
http://de.openobd.org/audi/a6_4f.htm

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 17.cze.2008 09:23:56 
Użytkownik

dianix napisał(a):
kolego w salonie i u autoryzowanego dealera to można wiele różnych rzeczy zrobić. Co prawda nie słyszałem o możliwości uruchomienia tej opcji w sposób przez Ciebie opisany ale coż, nikt nie jest nieomylny. Jednak w przypadku który omawiamy nie wydaje mi sie aby pokręcenie kierownicą powodowało "skręcanie" równiez reflektorów a i szkoda nerwów kolegi, który jeszcze pomyśli że jak na postoju światła nie skręcają to ma jakąś ubozszą wersje A6 :diabel: Pozdrawiam

http://wiki.ross-tech.com/index.php/Aud ... e_Light%29

Adaptation - Channel 20: Showroom Effect

After activating the showroom effect the dynamic cornering light at vehicle standstill can be demonstrated to the customer. The showroom effect remains active until the showroom effect is deactivated via the function program.

0 = Disabled
1 = Enabled

Strefa czasowa: UTC + 1