No i sie stało,pojechałem dzisiaj do Tyczyna z Ojcem Volviakiem i wróciłem do domu ale samochodem marki Ford Econoline (Zdjęcia myśle jutro,ale nic nie obiecuje) Silnik to cudnie pracująca jednostka o pojemnosci 5.4L V8
rocznik 1997 kolor biały.W samochodzie mam troche do zrobienia no ale wiadomo auto nie jest nowe wiec troszke trzeba będzie przy nim posiedziec.Skrzynia to oczywscie automat.Samochód nabyłem juz z zainstalowaną instalacją LPG
butla 100L.Wyposarzenie Fordzika to :
Wspomaganie
Klimatyzacja naprawde cudownie mrorząca
Elektryczne szyby
Radio CD
ABS
Centralny zamek,niestety bez pilota ale to sie zmieni
2x poducha
9 miejsc siedzących
i to chyba bylo by na tyle
Ogólnie samochód nie jest zbytnio zadbany,jeżeli chodzi o estetyle
Technicznie nie jest źle
oczywiście jest troche do roboty ale wszystko w swoim czasie
Co najciekawsze silnik tego pojazdu to 5.4 triton czy jakas taka cholera 3 fazy rozrzadu czy jeszcze cos tam nie pamietam około 288 ps wiec siły nie brakuje
Spalanie auta jakie mi wyszlo to granice 19L LPG około: trasza 85% miasto 15%
a wcale nie jechałem ekonomicznie gaz hamulec gaz hamulec i tak dalej,wiec zdziwiłem sie strasznie takim spalaniem,przypominam że gaz to zwykła instalacja poprostu na dużym mikserze.Zero strzelania gazu i tak dalej,no zoabczymy jak to bedzie ale wydaje mi sie ze trzeba go lepiej ustawic,wszystko na dniach
Praca Silnika ????? Powiem tak włosy staja dęba na Ciele
za to ten samochód lubie najbardziej,po co mi tam Cd jak otworze sobie okno i mam piekna muzyke.Samochód ma słuzyc do pracy wiec nie jest w super stanie wizualnym,zreszta zobaczycie wszystko na spocie,jak mi stary nie zabierze w niedziele na wschód.Bardzo potężne Autko,nie jedzie jak rakieta bo nie jest do tego stworzony,ale wystarczy delikatnie polozyc noge na gazie i przyjemnie jedzie,nie trzeba go o nic prosić.On ma byc silny a nie szybki.
Licznik zostal wyskalowany do 160km ale myśle ze bez problemu zamyka szafe bo przy 120,jak dalem mu w depe to zredukowal bieg na niższy
,nie jest źle wystaczy,najfajniesze jest to że na wakacje ładuje 8 osób do auta plus ja dziewiąty i można walic na wakcje składaj sie groszami na gaz.
Trzeba go troche zrobic i bedzie gitara do roboty jak znalazl.Do zobaczenia na drodze
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Marcin & drużyna B