.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 12:02:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Łódź - może ktoś zna?
PostNapisane: 12.cze.2008 19:00:00 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=380907665

Kolejna propozycja. Zna ktoś ten samochód? Ktoś może podjechać aby go sprawdzić? Czy warto kupować samochód z takim przebiegiem?

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2008 19:05:31 
Użytkownik

wg mnie jak na ten rocznik i przebieg cena wysoka
jesli ktos dbał o auto to przebieg niech Cie nie zniecheca
no chyba, ze ma wiecej :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2008 19:29:53 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Przy oglądaniu zaklej licznik i nie sugeruj się jego wskazaniami.
Sprawdź dokładnie stan samochodu i silnika. Nie wierz w żadne słowo sprzedającego.
Tyle mogę poradzić.

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2008 19:43:04 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
Te wyposażenie mnie nęci. Sprzedający zgodził się dostarczyć samochód po wpłaceniu zaliczki. Kilkaset kilometrów, a ja jestem zdemotoryzowany (moja niunia została sprzedana po skasowaniu przodu).

Od sprzedającego dostałem info:

Cytuj:
Jest możliwość dowiezienia auta do klienta po wcześniejszej wpłacie zaliczki. Turbosprężarka jak i całe zawieszenie i silnik działają bez najmniejszych zarzutów. Cena jaka mnie interesuje minimalna to 26000zł. Samochód sprzedaje osoba prywatna, jestem pierwszym właścicielem tego auta w Polsce, w Niemczech jeździła nim kobieta i była też jedyną właścicielką.

Oczywiscie jest mozliwosc podlaczenia pod komputer, nie ma zadnych przeciwskazan. Wedlug mnie auto jest warte kupna. ja co prawda sie nie znam za bardzo na mechanice ale o auta dbam i jak cos tylko jest nie tak to wstawiam na serwis. Ten samochod akurat wiele razy nie byl na serwisie. Wymieniony jest rozrzad na ktory mam papiery, zadnych awarii nie bylo. Jestem tego auta w 100% pewien. Jest w tej chwili maly szkopul z lusterkiem z lewej strony, poniewaz je ukradli i wstawilem co prawda drugie ale nie dokonca pasuje. Sprzedawca w sklepie sprzedal mi od innego modelu.

Napaliłem się, a jutro mam oglądać A4 z tym samym silnikiem, rocznik 2000 i przebieg 144 tys.km. Niestety wyposażenie ... to już nie to.

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2008 23:27:34 
Użytkownik

JEZDZIŁA KOBIETA...a Ty wiesz ze u mnie w domu sa 3 auta i wszytskei sa na moja mame czyli KOBIETE. Jedno auto zarzanąłem, drugie docieram a trzecie tankuje. I tez jezdzone przez kobiete,przeciez w dowodzie tak jest....Szkoda ze nie przez proboszcza k..wa.
Napaliłes sie niepotrzebnie. Własnie przez napalenców handlarze znajdują frajerów.
Nie płac zadnych zaliczek!!! Lepiej komus daj z forum za przeglad na miejscu.
A Co do tego lusterka...kupił podróbe z allegro szkło (pewnie białe) bo sępił na uzywke oryginał, dlatego mu nie pasuje.
Rachunek za rozrzad to ja moge od sąsiada Andrzeja (mechanik z działalnoscią ) załatwic za kwote jaka zechce.

Tyle.
Aha...kazdy sprzedawca na allusie kłamie. A jak pisze OKAZJA to znaczy ze chce sie pozbyc strucla bo okazje są, ale nie a allegro. Jak ja kupowałem to tez kłamał, ale znalazłem mu to czego nie było w opisie i stargowałem $ wiec nic nie narzekam.

Jeszcze raz napisze: nie napalaj sie tylko spokojnie podejdź do auta. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2008 06:15:00 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Rapido napisał(a):
Te wyposażenie mnie nęci. Sprzedający zgodził się dostarczyć samochód po wpłaceniu zaliczki. Kilkaset kilometrów, a ja jestem zdemotoryzowany (moja niunia została sprzedana po skasowaniu przodu).

Od sprzedającego dostałem info:

Cytuj:
Jest możliwość dowiezienia auta do klienta po wcześniejszej wpłacie zaliczki. Turbosprężarka jak i całe zawieszenie i silnik działają bez najmniejszych zarzutów. Cena jaka mnie interesuje minimalna to 26000zł. Samochód sprzedaje osoba prywatna, jestem pierwszym właścicielem tego auta w Polsce, w Niemczech jeździła nim kobieta i była też jedyną właścicielką.

Oczywiscie jest mozliwosc podlaczenia pod komputer, nie ma zadnych przeciwskazan. Wedlug mnie auto jest warte kupna. ja co prawda sie nie znam za bardzo na mechanice ale o auta dbam i jak cos tylko jest nie tak to wstawiam na serwis. Ten samochod akurat wiele razy nie byl na serwisie. Wymieniony jest rozrzad na ktory mam papiery, zadnych awarii nie bylo. Jestem tego auta w 100% pewien. Jest w tej chwili maly szkopul z lusterkiem z lewej strony, poniewaz je ukradli i wstawilem co prawda drugie ale nie dokonca pasuje. Sprzedawca w sklepie sprzedal mi od innego modelu.

Napaliłem się, a jutro mam oglądać A4 z tym samym silnikiem, rocznik 2000 i przebieg 144 tys.km. Niestety wyposażenie ... to już nie to.

Jak pojedziesz na miejsce z kimś kto ma pojęcie o tym co sprawdzić, to albo będziesz słyszał kilkanaście razy pod rząd "nie wiem, takie kupiłem, nie wiem skąd ten wyciek, ta szpachla".
Jednak najlepsza perełka jaką ostatnio trafiłem do mina sprzedającego , kiedy się dowiedział że przez 2 lata jeździł 90-konnym AHU, zamiast 110-konnego AFN`a. Szkoda że nie miałem aparatu.

Bajki o kobietach i 90-letnich dziadkach można sobie darować.
Najlepszy jest tekst o serwisie a chwilę później dziadowskie lusterko ... litości. :/
Zapytaj Pana na jakiej podstawie twierdzi że turbo działa ok ? Poproś o komplet logów dynamicznych. :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2008 07:04:48 
Użytkownik

Kiedys z kumplem jechalismy obejrzec autko we Wrocławiu. jechalismy cos ok 10h w sumie. I jak zobaczyłem samochód to sie załamałem, facet na zadne pytanie nie potrafił odpowiedzeć. Nawet jazdy próbnej nie zrobilismy . Samochód był dla kumpla, ale wkurzyliśmy sie obaj.

Autorus

Strefa czasowa: UTC + 1