faworyt napisał(a):
Niewiem jaki jest sens jechania 80 km/h pasem awaryjnym na A4, pewnie wyjdzie poniżej 5L na sto ,ale ....po co to ? Nieważne.
Miałem poprzednio Toyote CarineE 2.0 16V i paliła mi między 6.3 do 7 litrów beny , dasz wiare ?
Ano taki jest sens, że nie wierzysz, że auto przy tej prędkości (stale utrzymywanej) może nawet zejść poniżej 4 l/100km. Pod warunkiem oczywiście, że jest sprawne i w dobrym stanie. Taki teścik, przy obecnych cenach, będzie Cię kosztował niecałe 20 zł - więc nie dużo.
Po co to? Po to, byś w końcu uwierzył, że to możliwe.
Nie jestem przewrażliwiony na punkcie mojego auta, tylko na punkcie osób, które kwestionują moje wyliczenia (a nie teoretyczne dywagacje) - tracę czas, by się podzielić z innymi swoją wiedzą nie po to, by mi zarzucać nieuctwo, ale żeby również inni coś z tego mieli. Ewentualnie, by wymienić poglądy z innymi. Ty natomiast, zamiast dorzucić coś konkretnego do dyskusji, wrzucasz ogólniki oraz kwestionujesz moje pomiary, ale robisz to tylko TEORETYCZNIE - sprawdź sam jak Twoje auto zachowuje się w podobnych warunkach! Wtedy wejdź znów na ten temat i przedstaw SWOJE pomiary. Jeżeli będą jakieś rozbieżności, będzie powód do ciekawej dyskusji.
Co do toyoty, to raczej nie ten temat (tu piszemy o AELu napędzanym ON), no i nie to forum...
A propos: gdzie pisałem o pasie awaryjnym??? Jest taki pas na A4???
Przy czytaniu warto być skoncentrowanym... Nikt Ci wtedy nie będzie musiał nic zarzucać...