.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.lut.2025 18:03:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: b3 jn 1.8 pw 90r rozrząd pomocy
PostNapisane: 25.cze.2008 16:40:13 
Użytkownik

przeczytałem na temat rozrządu na tym forum chyba wszystkie tematy z wiązane z zapłonem mam rozrząd ustawiony a nie mogę ustawić zapłonu proszę o wyrozumiałość moderatorów ale nie mogę znaleść odpowiedzi na moje pytania kręcąc w prawo i w lewo niema reakcji ze strony zapłonu nawet nie jęknie chociaż żeby chciał zaskoczyć na trzy gary a tu nic pomocy co może być przyczyną? :(

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2008 22:10:54 
Użytkownik

Nie zamieniłeś kolejności przewodów WN na rozdzielaczu?

Tytuł:
PostNapisane: 28.cze.2008 09:55:29 
Użytkownik

nie kable ok dzisiaj po wielkich męczarniach udało mi się ją uruchomić ale z takimi objawami szarpie tak jakby na trzech garach świece wszystkie okopcone pokręcanie aparatem zapłonowym przynosi tylko efekt gaśnięcia dodam że chodzi tylko jak trzymam nogę na gazie i trzymam ja na obrotach1100 po odjęciu gazu autko staje przed zdjęciem głowicy auto było na pełnej regulacji silnika paliło od kopa i moc się poprawiła tylko ja sierota zamiast pozaznaczać co i jak było ustawione na znakach to zdjełem i nie pozaznaczałem9ustawiałem wg. książki o audi 80) :/

Tytuł:
PostNapisane: 30.cze.2008 07:46:20 
Użytkownik

Więc... Podczas wymiany rozrządu ustawileś koło walu korbowego i wałka rozrządu. Czy ustawiony zostal także walek pośredni?? Odpowiada on wlaśnie za prawidlową pracę aparatu zaplonowego. Skoro już się tak namieszało proponuje wyjąc aparat. Ustawić rozrząd na znaki, sprawdzić czy po ustawieniu walek rozrządu na pierwszym garze na krzywki uniesione ku górze.Jeśli tak to pierwszy tłok także jest w GMP. Teraz nalezy tak wsadzić aparat zaplonowy by palec rozdzielacza skierowany byl w stronę przodu silnika (pierwszego cylindra). Teraz nalezy kopułke tak posadzić by przewód od pierwszego cylindra był najbliżej owego palca rozdzielacza. Kolejne przewody musze byc ustawione w kolejności 1342. Teraz nalezy spróbować odpalić, a nastepnie wyrególowac lampą zaplon dokładnie....

Milej zabawy....

Audi Coupe QUATTRO B2 2.2 10V
Audi 200 2.2 20V Turbo Quattro Avant
Audi 200 2.1 10V Turbo Quattro

Tytuł:
PostNapisane: 30.cze.2008 14:16:16 
Użytkownik

no więc tak oczywiście poustawiane było dobrze ale zaprowadziłem do mechaniora bo mi się pomysły skończyły a on tylko lampa parę minut kręcenia i zrobione więc jak ktos będzie robił coś podobnego niech od razu zaopatrzy się w lampę :peace: miłej pracy temat uważam za zamknięty dziękuję kolegom za pomoc

Strefa czasowa: UTC + 1