pwalisz napisał(a):
w A6 na pewno będzie przyjemniej, lepiej wykonane jest wnętrze, A4 bardziej "śmierdzi plastikiem" w A6 masz znacznie więcej miejsca, jeśli się nie mylę w nowszej A6 z tej kasty co A4 które wyżej podałeś linka, jest mniej miejsca niż w tej A6 starszej kasty z drugiego linka. Co za tym idzie, w A4 zawsze jest mniej miejsca niż w A6, tak więc de facto w tej A6 z drugiego linka będzie sporo więcej miejsca. A6 będzie bardziej komfortowe i zapewne będzie znacznie wygodniej się podróżowało, nie wiem jak pojemność bagażnika, warto to sprawdzić. A6 będzie według mnie tańsze w eksploatacji, ojciec ma taką szóstke i na nic nie narzekamy, w ogóle się nie psuje, zawieszenie jakoś się trzyma na naszych drogach od 3lat jak jest w Polsce autko jeszcze nic nie robiliśmy. Słyszałem że nowsze audice potrafią się psuć szczególnie A4 (opinia kumpla, może trafił zły egzemplarz sprawdz to sobie) I upewnij się czy ten silnik 2.5 diesel nie jest czasem wadliwy, z tym słyszałem 8 opini połowa na plus połowa na minus, zawsze tak jest...
Sam musisz zdecydować zależy na czym ci zależy, wygoda komfort, czy nowsze autko. Przy tej A6 polecam 2.4l super silnik, jest nie zawodny!! Mamy go w gazie i w ogóle nic przy nim nie robimy!!
pozdrawiam