OK, dzięki za informację, łożysko niebawem (w weekend najbliższy albo następny) wymienię to dam znać czy to pomogło, chodziło mi o to czy z tym łozyskiem to nie jakieś czary-mary ale wygląda faktycznie na to że może być winne, dzięki pozdry
No więc tak
łozysko wymienione, oczywiście to co mi dali w sklepie nie pasowało i musiałem w dniu wymiany zamawiać po numerach VIN z intercars'u>> wzięłem SKF-a.
Problem nie zniknął - tylko sie zredukował. Teraz błąd pojawia się tylko przy manewrowaniu bardzo wolno na maksymalnie skręconych w prawo kołach.... pytanko co jeszcze to może być?
Czujnik ABS podobno sprawny, łożysko nowe..... hmmm.... to raczej nie kable czy moduł ABS bo błąd pojawiałby się albo przy testowaniu (przy włączeniu zapłonu) albo był cały czas w czasie jazdy - a pojawi się tylko na max skręcie....
Może ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze może to być ?
PS: nie chce wszystkiego wymieniać po kolei metodą prób i błędów, łożysko wymieniłem bo i tak kwalifikowało się już do wymiany.... ale pozostałe graty wymieniać po kolei chyba nie ma sensu...
VAG mówi: bład czujnika prędkości obrotowekj koła przedniego prawego (czujnikl był czyszczony, dociskany itp. - chyba jakby był padnięty to bład byłby cały czas prawda?)
Pozdry