.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.mar.2025 17:37:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sonda Lambda - problem.
PostNapisane: 24.mar.2005 22:32:33 
Użytkownik

W moim aucie od kiedy go mam nie ma sondy Lambda. Zostala ucieta, wiec nie idzie syg o mieszance do komputera. Zapewne jest ustawiona jakas optymalna dawka. Mam taki problem, ze jak silnik sie zagrzeje to albo dostaje za mala dawke albo za duza (raczej to pierwsze). Wydaje mi sie ze to przez brak sondy L. Musze wiec wstawic nowa. Z tego co wiem zamontowac nalezy sonde L jednoprzewodową, jednak nie widzialem takich w Audi (zazwyczaj 4-ro przewodowe byly). Czy jest ktoś kto ma jednoprzewodową sonde w swoim samochodzie? Jeżeli tak to napiszcie jaki przewod do niej jest podpięty (kolor, końcówka, skad wychodzi)? Może ktoś ma jakies schematy, opisy? Bym był bardzo wdzięczny.
Audi 1.8S (90KM)

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2005 07:57:51 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
W s 5000 2,3 KZ jest sonda jednoprzewodowa, przewód jest czarny, na pojedyńczą wsówke.Jeżeli jeżdzisz na gazie to zakładaj od poloneza i będzie git.

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2005 16:02:58 
Użytkownik

Gazu nie mam podlaczonego do kompa. Regulowany jest zwykla srubą. Tylko że na paliwie mam niewesoło i z tego powodu chce wsadzic sonde. Kntrolka Check Engine nigdy mi sie nie zapala. Znajac zycie okaze sie ze wykrecono zarówke. Po Świetach biore sie za robote, ale zaczynam od zakupu sondy i podłączenia jej. Może wtedy odzyska siły na paliwie (bo jest troche mulasty). W związku z tym czy taka Sonda na 1 przewód (od Opla, Poloneza) bedzie pasować jeżeli chodzi o paliwo?

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2005 19:22:40 
Użytkownik

w moim dawnym k-jetronic 1.8 też była jedno przewodowa kolor kabla czarny mam taką sądę na zbyciu bo zmieniałem cały kolektor a w kupionym już była jak potrzebujesz to na priv

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1