.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 17:24:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 2,4 Quattro] Tiptronik - brak komunikacji sterowników.
PostNapisane: 22.lip.2008 21:03:20 
Użytkownik

Witam właśnie stałem "szczęśliwym" posiadaczem A6 2,4 Quatrro z automatem, Mam problem na kompie wyszło że skrzynia nie ma komunikacji z silnikiem... Co z tym fantem zrobić?? jak sie jedzie to skrzynia trochę szarpie - i jak przełączy sie na reczna zmaiane to nic nie reaguje jak gdyby nic sie ie działo tylko sie jechało na D... jestem trochę tym załamany :) ktoś ma jakiś pomysł na to ....Jutro jade na wymianę oleju mam nadzieję ze pomoże.... chociaż na szarpanie ...

MOD: W przyszłości proszę o używanie precyzyjnej (i zgodnej z zasadami tego Działu) nazwy tematu - co niewątpliwie poszerzy zainteresowanie Twoim problemem ... ;) . Temat bieżącego topika oczywiście poprawiłem.
Piotruś

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2008 14:44:05 
Użytkownik

Kolego sprawdź sobie sterownik skrzyni biegów.

Tytuł: Re: [A6 2,4 Quattro] Tiptronik - brak komunikacji sterownikó
PostNapisane: 25.lip.2008 15:40:18 
Użytkownik

Tytus_K napisał(a):
Witam właśnie stałem "szczęśliwym" posiadaczem A6 2,4 Quatrro z automatem, Mam problem na kompie wyszło że skrzynia nie ma komunikacji z silnikiem... Co z tym fantem zrobić?? jak sie jedzie to skrzynia trochę szarpie - i jak przełączy sie na reczna zmaiane to nic nie reaguje jak gdyby nic sie ie działo tylko sie jechało na D... jestem trochę tym załamany :) ktoś ma jakiś pomysł na to ....Jutro jade na wymianę oleju mam nadzieję ze pomoże.... chociaż na szarpanie ...

MOD: W przyszłości proszę o używanie precyzyjnej (i zgodnej z zasadami tego Działu) nazwy tematu - co niewątpliwie poszerzy zainteresowanie Twoim problemem ... ;) . Temat bieżącego topika oczywiście poprawiłem.
Piotruś
Jaki masz rocznik czy twoj model ma CAN- LINE[kanlajna] jest to kabel spleciony podobnie jak warkocz ktory przesyla dane pomiedzy komputerami w zaleznosci w co jest wyposazone auto sprawdz dokladnie kostki komputerow mozesz uzyc jakiejs chemi do zlacz elektrycznych byc moze jest zle polaczenie

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2008 06:40:26 
Użytkownik

Rocznik 98 nie ma on szyny CAN... i jak dalej walczyć?? dokłądnie srawdziłem i mam rozwaloną roletkę w dźwigni, i tu moje pytanie - jak to rozebrać (dokładnie zdemontować gałkę dzwigni?? bo muszę ją wymienić. oraz jak spwawdzić czy czujniki halotronowe działają w niej.

Strefa czasowa: UTC + 1