Moze i ja dorzuce swoj grosik do dyskusji ...
Jeszcze do dziś rana byłem "szczęsliwym posiadaczem " zawieszenia pneumatycznego w audi A6 Avant Q z 99 roku , wiec takie jak Twoja .
Też próbowałem tu i ówdzie je ratowac bo mi siadało po postoju jak i w czasie jazdy ! Troszke to upierdliwe jeżeli jedziesz na autostradzie i musiasz się zatrzymywać na dopompowanie (polegajace na wypięciu i wpieciu kości do kompresora , ot taka mala niedogodność
.
Ale do rzeczy , to zawieszenie jest super jak jest nowe i działa i to był by jego koniec jesli chodzi o plusy
Poducha czyli miech to koszt rzędu ok 700-800 zł nowe w ASO , Amortyzator ok. 1700 zł sztuka , komplet miech + amor 2500 zł za stronę czyli tył = 5000 zł . ok wymieniamy i czekamy na nastepne co moze trzepnąc , a co po przebiegu ok 200 tyś. km padnie to np.czujnik lub kompresor i tak w nieskaczonosc .
więc tak sobie pomyslalem , tyle pieniedzy i moze dalej coś nie chulac .
Zamontowalem całe kompletne lagi z 99 roku z A6 Avant Q z silnikiem 2.5 TDI , choć ja posiadam 2.8 AQD i nawet dziala
.
Nie muszesprawdzac czy auto dopompowalo czy nie siadlo i wogole zapominam o temacie ....
jak coś to pytaj , bede mogl pomoc to pomoge
pozdro