.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 16:55:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2008 19:33:52 
Użytkownik

Dred napisał(a):
nie no Simpson nie oszukujmy się ale jeśli kolo chce przeznaczyć 11 koła na auto to mus go kupić za max 8 tysiak leci na OC przerejstrowanie ECT
kolejny tysiak na rozrząd i płyny oraz kilka innych pierdół , które napewno wyjdą , a kolejny tysiak zostaje na rzeczy , które wychodzą po miesiącu i później

OK. Ale jeśli mam do wyboru 100 C4 quattro 2.8 12v + LPG za ponad 20k PLN, to zdecydowanie bardziej wole nowsze szybsze i dużo tańsze S6, tyle że z automatem.
A nawet jak coś wyjdzie do zrobienia to wtedy będzie sie zbliżać do 20k PLN.
OT taka moja opinia.

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2008 19:42:46 
Klubowicz

no pomijając automat , to rzeczywiście auto jest szybsze :)
ale droższe w exploatacji :/

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2008 20:11:08 
Użytkownik

witam :) no wlasnie nie wiem w czym tkwi ten strach przed moim S6 :): moze nie jest 100% bezwypadek ,moze cos gdzies stuka ale czemu doslownie NIKT nie przyjechal mi tego powiedziec mialem mnostwo telefonow jedne dotyczyly tego ile opuszcze, inne ile to pali :d ale na tym koniec :): przebieg nie krecony oleju bierze malo jak na V8 a czy tak naprawde rozrywane AEL Q jest o tyle lepsze sory dla traktorzystow ale watpie :diabel:
ps tymbardziej ze odnosnie ceny nie powiedzialem ostatniego slowa ;)

bez Audi (ale tylko tymczasowo)

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2008 20:49:34 
Moderator

Auto: S6 C4
trochę przesadzacie z tymi 20 tys. ;) za kasę jaka Ciebie interesuje sprzedałem koledze KorNoLio swoją 100 C4 2.8 quattro. Miała sekwencję, skórę z podgrzewaniem, tempomat i kilka innych pierdół, niestety nie miała klimy. Co najważniejsze było to auto bezwypadkowe, dość zdrowe, chłopak jeździ zadowolony (mam nadzieję ;) ) Teraz dochodzę do wniosku że przydałoby mi się takie auto jako drugie w domu, lecz niestety jest po fakcie, ale nie żebym mu żałował :peace: Też rozglądam się nadal, byłem w D, ale jak napisałem wcześniej nie jest to łatwa sprawa. Jeśli będzie Ci się coś trafiać nie powinieneś wybrzydzać jeśli chodzi o wyposażenie, ważniejszy jest stan ogólny. Automata 2.6, 2.8 raczej bym unikał, ale to tylko moje zdanie. Szukając A6 też chciałem mieć tempomat, skórę albo welur, spryski i takie tam ale.... you always get what you want czy jakoś tam :):

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2008 18:27:31 
Użytkownik

Cześć, ja tylko dopiszę że sam powoli zaczynam szukać dokładnie takie samo autko, to jest najlepszego auto dla mnie i pewnie wielu jakie można za 20tys kupić na dzień dzisiejszy. Tylko właśnie kto jest rozsądny (nie liczy już tego paliwa bo wie że kupuje nie mały i nie słaby silnik) to pewnie kupi takie auto. Obawiam się że tych autek było nie wiele sprzedanych, jest ich na rynku wtórnym nie wiele, przez zdarzenia losowe jest ich z każdym dniem co raz mniej i kupno teraz...
koo_jot napisał(a):
Oto czego szukam:
- quattro,
- 2.8 V6
- skrzynia oczywiście manual
- klima automat
- trochę elektryki
- mile widziany sekwencyjny gaz
- no i sedan....

graniczy z cudem... najlepiej młody rocznik koło 97r. i wersja 193KM :):

zaworoowa nie każdy ma takie szczęście i od porządnej osoby dbającej o auto (tak oceniam częstych bywalców tego forum - a jak... :D) kupić za dobrą kasę... dobre auto... trzeba szukać i wierzyć w to że się znajdzie coś ciekawego, tak na prawdę nie przestawać marzyć bo przecież prędko takiego auta się nie kupi... :peace:
btw. Nie chciałbym poszukiwań skończyć na civicu czy "o boże to golf", jedynie zgodzę się na MX-6, czy Mitsu Galant, ale to nie Q i nie Audi....
pozdr :(

edit:
====================
zaworoowa nie sprzedajesz czasem swojego avancika? :diabel:

BMW 330i. M54 (rwd na gwincie) ... bylo
VW Passat B5 Kombi 1.9 TDI 110KM (bezawaryjny dieselek) ... bylo
VW Polo MK4 3dr 1.4 TDI Highline (twarda rakietka) ... bylo
Seat Leon 1.4 TGI ST (komfortowe, bezawaryjne, oszczedne [3.6kg/100 :D], rodzinne wozidlo) ... jest
TGI => https://www.seat.com/car-terms/t/tgi-technology.html

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2008 20:17:58 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
trochę przesadzacie z tymi 20 tys. ;) za kasę jaka Ciebie interesuje sprzedałem koledze KorNoLio swoją 100 C4 2.8 quattro. Miała sekwencję, skórę z podgrzewaniem, tempomat i kilka innych pierdół, niestety nie miała klimy. Co najważniejsze było to auto bezwypadkowe, dość zdrowe, chłopak jeździ zadowolony (mam nadzieję ;) ) Teraz dochodzę do wniosku że przydałoby mi się takie auto jako drugie w domu, lecz niestety jest po fakcie, ale nie żebym mu żałował :peace: Też rozglądam się nadal, byłem w D, ale jak napisałem wcześniej nie jest to łatwa sprawa. Jeśli będzie Ci się coś trafiać nie powinieneś wybrzydzać jeśli chodzi o wyposażenie, ważniejszy jest stan ogólny. Automata 2.6, 2.8 raczej bym unikał, ale to tylko moje zdanie. Szukając A6 też chciałem mieć tempomat, skórę albo welur, spryski i takie tam ale.... you always get what you want czy jakoś tam :):

Dokładnie jeżdżę i samochodzik sprawuje się elegancko, ale wierzcie mi ciężko jest znaleźć 100 C4 w dobrym stanie, chciałem przynajmniej 2.8, chciałem quattro, chciałem klime, ale stan auta Mariusza przeważył i klimy nie mam.

Oglądałem kilka 100 ale każda była coś nie tak, teraz o taki samochód który ma już swoje lata jest naprawdę ciężko, a najczęściej będzie jakiś klepany, brudny, zajeżdżony albo nie wiem co jeszcze.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2008 20:19:09 
Użytkownik

rafala6 napisał(a):
Około 20tyś.zł+gaz :):

może 50 ? lekka przesada, za audi 100 płacić 20 tys ;) zgroza, już liczyć nawet ze wszystkimi opłatami to ściągnąć z D gdzieś 12-13 tys plus 2-3 tys opłat wraz z rejestracją i ubezpieczeniem (o ile jakieś zniżki masz). Wychodzi max 16 i to moim zdaniem bardzo dużo jak na setunie. Za te 20 tys plus dajmy na to gaz 4 tys to można szukać a6 ael już przy odrobinie szczęścia.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 00:35:07 
Moderator

Bobo napisał(a):
rafala6 napisał(a):

Za te 20 tys plus dajmy na to gaz 4 tys to można szukać a6 ael już przy odrobinie szczęścia.

Nie każdy chce AEL'a. ;) ja raczej nie :peace:

Czakol napisał(a):

no way :peace: za dużo już przez ten miesiąc wpakowałem w auto żeby się teraz pozbywać. Nawet za 22 tys. ;)

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 01:17:29 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
Bobo napisał(a):
rafala6 napisał(a):

Za te 20 tys plus dajmy na to gaz 4 tys to można szukać a6 ael już przy odrobinie szczęścia.

Nie każdy chce AEL'a. ;) ja raczej nie :peace:

Czakol napisał(a):

no way :peace: za dużo już przez ten miesiąc wpakowałem w auto żeby się teraz pozbywać. Nawet za 22 tys. ;)

Nie mówie, że musisz chcieć AELa,l tylko wiadomo, że dieselki są droższe w zakupie a aele to już w ogóle w cenie, nawet niektóre esy taniej chodzą niz 2.5 tdi r5. A pieniądze o których powiedział kolega wyżej to kwota którą raczej trzeba szykować na aela, a nie 2.8. Takie małe porównanie z mojej strony to było.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Ostatnio edytowano 03.sie.2008 13:29:53 przez Bobo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 01:23:03 
Użytkownik

ja za swoja dalem pol roku temu 12 kola jest to sedan z 96 193 km oska manual fakt szukalem ponad miesiac ale sie udalo wiadomo stan byl nie najlepszy ale nie ma tez tragedii moim zdaniem lepiej kupic tansze auto i porobic sobie w nim co trzeba jak zaplacic 5 kola wiecej za sztuke w ktorej tez trzeba cos naprawic! i panowie nie dajmy sie zwariowac za c4 a6 jak ktos zaplaci ponad 18- 20 kola to chyba jest strasznie napalony albo nie weim co mu dolega, te auta nie sa tyle warte bo to juz stare kapcie sa i tyle mysle ze 15 kola za a6 w dobrym stanie na dzien dzisiejszy to max ale to oczywiscie tylko moje zdanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 08:48:07 
Moderator

kojot2 napisał(a):
ja za swoja dalem pol roku temu 12 kola jest to sedan z 96 193 km oska manual fakt szukalem ponad miesiac ale sie udalo wiadomo stan byl nie najlepszy ale nie ma tez tragedii moim zdaniem lepiej kupic tansze auto i porobic sobie w nim co trzeba jak zaplacic 5 kola wiecej za sztuke w ktorej tez trzeba cos naprawic! i panowie nie dajmy sie zwariowac za c4 a6 jak ktos zaplaci ponad 18- 20 kola to chyba jest strasznie napalony albo nie weim co mu dolega, te auta nie sa tyle warte bo to juz stare kapcie sa i tyle mysle ze 15 kola za a6 w dobrym stanie na dzien dzisiejszy to max ale to oczywiscie tylko moje zdanie :)

stare ale jare ;) miałeś w takim razie sporo szczęścia. Nawet kupując w Niemczech, ciężko się zmieścić w 15 k biorąc pod uwagę wszystkie opłaty, serwis, drogę do D itp. Oczywiście mówię o autach nadających się do jazdy ;)

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 11:32:25 
Użytkownik

tez mysle ze troche mi sie poszczescilo ale jak pisalem ze nie byl to samochod w stanie wzorowym troche pracy i pieniedzy juz mnie kosztowal musialem wymienic w sumie cale zawieszenie i i uszczelnic silnik zeby to chodzilo jak trzeba a i tak nie jest to jeszcze wszystko, tylko ze nie musialem robic tego odrazu tylko co miesiac sobie cos tam dlubie przy autku a na codzien jest to samochod ktory jak narzie przez pol roku uzytkowania jeszcze mnie nie rozczarowal i co najbardziej mnie cieszy to ze 2,5 tdi 180km nie daje rady sobie z moim staruszkiem hehe

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1