RADEK_MARKO napisał(a):
Czakol napisał(a):
Jeśli w tym temacie mogę to napisać, chciałbym z ciekawości zapytam bo o tym ostatnie ciągle myślę i nurtuje mnie pytanie czy nadal jest tam praca, czy Polacy są mile widziani do pracy, czy warto tam pracować, dużo osób wraca o ile plotki mówią prawdę. Jak zdam to będę miał licencjat z informatyki, jak tam wyglądają sprawy z pracą w moim fachu??
U mnie w firmie do dzisiaj szukali programisty ....
Tak się składa, że pracuję jako pracownik IT i ostatnio miałem możliwość śledzenia procesu rekrutacji. Powiem tak - z licencjatem i bez doświadczenia zawodowego to miałbyś mizerne szanse na etat w naszej firmie, ale to nie jedyny pracodawca w UK
. Nie chcę generalizować, ale wydaje mi się, że doświadczenie zawodowe odgrywa kluczową rolę ....
Mhm Radku, też jestem Radek
Doświadczenia brak niestety tego pracując u kogoś żeby mieć papierek, a nie szukacie już programisty? Albo kogoś innego
Programuje głównie w C++ bo to lubię (ostatnio gg napisałem i przeglądarke internetową itp..), jednak nie powiem że nie znam chodź trochę innych języków czy jak będzie trzeba to je ogarnę bez większych problemów, pierwszy program jaki napisałem to był trojan w delphi hehe, nie znając programowania napisałem go, muszę się pochwalić bo po prostu wpisując w google pytanie jak coś zrobił np. tablice, spojrzałem na czyjś kod załapałem nie wiem jakim cudem i już korzystałem jakbym przeczytał o tym w jakimś kursie, a książka była potem i to dotycząca języka C. Nie mam oporów przed delphi, pascalem (chodź nie lubię), c++builder, winapi, php w miarę nie zagłębiam się bo nie widzę zbytniego sensu, jak mam potrzebę zrobić stronę to siadam i piszę i jakoś wychodzi
, javę nie znam chodź ostatnio kumpla do egzaminu przygotowałem hie hie
Potrafię zrobić projekt sieci komputerowej, wybrać sprzęt z konfigurować pociągnąć kable czy zainstalować sprzęt. Złożę i rozbiorę komputer bez problemu. Itp, po za tym znam się na CB, GPS w miarę, czasami dla ojca rysuję projekty oświetlenia ulicznego, po za tym nie wiem czy jest taki zawód umiem pomóc i doradzić w większości spraw, mam ogólną wiedzę na różne tematy i przeważnie trafnie doradzam. To tyle... jak myślisz warto mi wyjeżdżać ??