Dzisiaj ogladałem kolejną A8, oto kilka fotek :
Zdjęcia robione telefonem więc sory za jakość.
Auto z 95 roku, sekwencja KME od kwietnia tamtego roku.
Co mi się nie spodobało :
- przednia szyba z 96 roku, reszta orginał 95 i jak się przyglada tej szybie to ona do okoła w nie których miejscach ma takie jakby przebarwienia wyglądające jakby albo coś zaciekało, albo szyba się rozwarstwiała.
Czym to może być spowodowane ?? Coś takiego widziałem już w dwóch sztukach Audi więc mogę wnioskować że to może jakaś przypadłość tej szyby ??
- silnik pracuje ładnie cicho i równo, odpala praktycznie za drugim obrotem wału ale jak mu tak na biegu jałowym dam gwałtownie gazu tak do 3500 rpm to tak jakby się delikatnie przydławiał w początkowej fazie, dzieje się to zarówno na gazie jak i na benzynie, nie wiem czy to wina świec, czy cewek czy może jakieś inne ustrojstwo, może ktoś z was z tym się spotkał ??
Jak już przeskoczy ten początek gdy się przydławia to potem do 7k obrotów wyrywa jak wściekły, tyko ten początek mnie zaniepokoił.
- na pewno miał kiedyś delikatna przygodę z przodu, ale wygląda na dobrze zrobiony bo wszystko do siebie całkiem ładnie pasuje, nic nie wyglada na pogięte, czy też spawane.
- lakier wymaga odświerzenia bo jest zakurzony i brak mu jaskrawości, co zresztą zauważyłem również na skórze wewnątrz.
- Brak małej listwy ozdobnej na błotniku od strony pasażera
- końcówka klocków hamulcowych na tylnej osi
- Brak zmieniarki CD i tutaj pytanie..czy do tego radia co tam jest zamontowane jest mozliwośc póżniej dokupienia i podłączenia bez większych kombinacji zmieniarki orginalnej od A8
Czy A8 z 1995r miały skrzynie 4-ro czy 5-cio biegowe ??
Jak się te skrzynie mają do siebie, do ekonomi jazdy itp itd ??
Autem niestety się nie przejechałem bo nie było własciciela a kierownik komisu poprostu bał się nią wyjechać na trasę, tak więc nie wiem jak chodzi automat, własciciel komisu twierdzi że wszystko jest OK, że właściciel auta dosyć często zabiera ten samochód z komisu i nim długo jeżdzi, ostanio był nim na urlopie więc chyba mogę mu wstępnie uwierzyć...ale tylko wstępnie.
Co wy o tym sadzicie ??
Na pewno pojadę z tym autem jak się zdecyduję na przegląd do serwisu, ale powiem szczerze że ze wszystkich jakie do tej pory oglądałem ten zrobił na mnie wstępnie pozytywne wrażenie bo o reszcie to poprostu szkoda gadać.
Prosiłbym o wasze zdanie na temat tego auta.
Cena za jakie jest wystawione to 25900, na początek cenę zbiłem do 24500, za szybę, klocki, oderwaną podpinkę tylnej klapy, słabo działające siłowniki tylnej klapy, pęknięcie na tylnym lewym kierunku, za doprowadzenie skóry i lakieru do stanu użytecznego.