.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 09:50:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: CZĘSTOCHOWA - 31 SIERPNIA TOR WYRAZÓW - g.15.00
PostNapisane: 13.sie.2008 18:37:24 
Użytkownik

Witam

Zapraszam wszystkich chętnych na spotkanie Częstochowskie, które odbędzie się 31 Sierpnia na torze w Wyrazowie pod Częstochową.

Obrazek

Tor mieści sie na trasie Opole - Częstochowa za miejscowośią Blachownia.

Planujemy się spotkać, pogrilować i dobrze sie bawić.
Swą obecność zapowiedzieli koledzy z klubu Audi A4 , Audi A3 oraz VW

Tak było ostatnio:
http://images32.fotosik.pl/310/68409de94078c5de.jpg

Łącznie było ponad 30 aut :)

Więc jesli masz chęć sie spotkać, porozmawiać
i pokazać swoje AUDI

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 20:57:50 
Klubowicz

jakie koszta i jaka specyfika toru (caly asfaltowy) :?:

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 21:09:01 
Użytkownik

Tor Asfaltowy, tor nie jest mega duży, raczej średni. Koszt żaden :) my mamy grile, każdy coś podrzuca ( karkóweczka, kiełbaska ) i jest zabawa :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 21:42:05 
Klubowicz

chodzilo mi raczej o to czy platny wjazd za tor i przejazdy :)

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 09:14:27 
Użytkownik

Tor jest za free :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 12:07:30 
Użytkownik

Tu można oglądnąć dokładniej ten tor http://pl.youtube.com/watch?v=JOkAZweiuQg

Następna taka impreza 14 Wrzesień z tym że będą tylko japońskie samochody.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 17:04:44 
Klubowicz

krz24 napisał(a):

Tor nie jest za free, jest człowiek, który ten teren dzierżawi i bierze nieduże opłaty za wynajęcie, można się dogadać za kilka stówek. Jak odkryje tam imprezę na dziko, to zrobi się drażliwy. Czy macie to aby z nim uzgodnione ?

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 18:34:46 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
krz24 napisał(a):

Tor nie jest za free, jest człowiek, który ten teren dzierżawi i bierze nieduże opłaty za wynajęcie, można się dogadać za kilka stówek. Jak odkryje tam imprezę na dziko, to zrobi się drażliwy. Czy macie to aby z nim uzgodnione ?

Nie ma takiego człowieka. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 18:46:11 
Użytkownik

Sprinter skąd te falszywe informacje. Teraz jest za free - to co ty piszesz to było kiedyś. Teraz spotykają sie tam ludzie non-stop.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 21:16:05 
Klubowicz

Skąd takie informacje ? Ano z pierwszej ręki, prosto z magistratu Blachowni (mam tam bardzo dobrego kolegę) i przy okazji kilka słów zaczerpniętych dzisiaj od organizatora tej imprezy. Wszystko jest dokładnie sprawdzone i omówione, więc proszę mnie tu nie posądzać o jakieś fałszywe wypowiedzi.

Zainteresowanym mogę nawet na PW podesłać nr kontaktowy oraz nazwisko człowieka, który ten teren dzierżawi...

A że ludzie tam na dziko wjeżdżają to inna kwestia...

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2008 10:15:21 
Użytkownik

Wiem ze kiedyś pobierano opłaty , miały one służyć na remot toru itp. Jednak od dłuższego czasu sie wycofano z tego. Codziennie mijam ten to, często nanim jestem jak sie zbieraja inne grupy oraz motocykliści. I w to lato nie słyszałem aby ktoś płacił za tor lub za to ze sie na nim spotkał.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2008 18:57:57 
Klubowicz

Zgadza się, wiem o tym, że ludzie tam wjeżdżają i na dziko w tygodniu pojeżdżają, ale nie ryzykowałbym organizowania tam jakiejkolwiek imprezy na więcej aut bez wiedzy właściciela... uda się albo nie... jak mielibyśmy jechać wrocławską ekipą na pojeżdżonko te 200km w jedną stronę, a przykładowo po godzinie wysłuchować faceta, że mam stamtąd spieprzać, bo akurat wybrał się na spacer pooglądać tor, to słabo to widzę...

Lepiej za wczasu zadzwonić do człowieka i zaproponować kilka stówek niż potem się użerać. Chłopaki, organizatorzy BMW Drift Day mówili, że z gościem da się spokojnie dogadać i nie ma żadnego problemu.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 15:04:22 
Użytkownik

''Kilka stówek'' ciekawe za co? Wczoraj mieliśmy tam spota klubowego (około 15 autek) oprócz tego ganiały tam 2 nissany 200sx i chyba 6 szlifierek. nie zauważyłem żeby się ktoś buldoczył. A po za tym to gość co to dzierżawi jest zobowiązany do robienia czegoś z torem a tego nie widać. Jaki syf był taki jest. Więc za co mu płacić jak na tym torze można tylko felgi popsuć.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 15:19:59 
Użytkownik

Auto: S4 C4 V8
eszkesz napisał(a):
''Kilka stówek'' ciekawe za co? Wczoraj mieliśmy tam spota klubowego (około 15 autek) oprócz tego ganiały tam 2 nissany 200sx i chyba 6 szlifierek. nie zauważyłem żeby się ktoś buldoczył. A po za tym to gość co to dzierżawi jest zobowiązany do robienia czegoś z torem a tego nie widać. Jaki syf był taki jest. Więc za co mu płacić jak na tym torze można tylko felgi popsuć.

za co? nazwę to "święty spokój"
nie odbieraj mnie źle, ale jak w taki sposób przedstawiasz argumenty dlaczego nie chcesz dogadać się z dzierżawcą terenu, stwarzasz wrażenie człowieka któremu niekoniecznie można zaufać a organizatorowi zlotu ufać należy...

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 15:32:13 
Użytkownik

kontestator napisał(a):
eszkesz napisał(a):

za co? nazwę to "święty spokój"
nie odbieraj mnie źle, ale jak w taki sposób przedstawiasz argumenty dlaczego nie chcesz dogadać się z dzierżawcą terenu, stwarzasz wrażenie człowieka któremu niekoniecznie można zaufać a organizatorowi zlotu ufać należy...

Po pierwsze to ja tego nie organizuje.
Po drugie zlot tam nie wyjdzie ze względu na to że może tam wjechać każdy kto chce.

Po za tym jak ktoś miał by przyjechać specjalnie te 200km i nie wypalił by tor na Wyrazowie to wiedz kolego że jest tu jeszcze lotnisko na które też się wjedzie bez problemu i awaryjny pas startowy gdzie te z są organizowane różne imprezy. Więc emocje bym ci zapewnił.

ADAM 12: Kolego. Niepotrzebne emocje i sposób Twojej wypowiedzi sprawią że następnym razem otrzymasz kartkę...a jak nieposkutkuje to nastepną, następną..

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 17:59:49 
Użytkownik

Auto: S4 C4 V8
eszkesz napisał(a):

Po pierwsze to ja tego nie organizuje.
Po drugie zlot tam nie wyjdzie ze względu na to że może tam wjechać każdy kto chce.

Po za tym jak ktoś miał by przyjechać specjalnie te 200km i nie wypalił by tor na Wyrazowie to wiedz kolego że jest tu jeszcze lotnisko na które też się wjedzie bez problemu i awaryjny pas startowy gdzie te z są organizowane różne imprezy. Więc emocje bym ci zapewnił.

nie jeżdżę na zloty szukać emocji, ale spotkać sympatyków audi i pogadać o wspolnej pasji

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 18:30:59 
Użytkownik

Dziwna yskusja o dzierżawce, zaczęrpnąłem słowa i możemy bez problemu sie tam spotkać zresztą nie pierwszy raz.
Opinie sceptyków wyżej pachną mi treściami z innego forum :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 19:45:46 
Klubowicz

eszkesz napisał(a):

Za co te kilka stówek ? Po pierwsze za święty spokój i fajne spotkanie cały dzień, a nie 2-3h cichaczem i zastanawianiem się czy ktoś przyjdzie. Po drugie nie szanujesz własności prywatnej, bo akt dzierżawy sprowadza się do tego, że łazisz po czymś terenie, a nie bezpańskim polu. Po trzecie on nic nie musi, a tym bardziej nikt nie będzie właścicielowi dyktował co ma robić...

Gdyby facet w to zainwestował, to by to ogrodził i brał po 2-3k zł za dzień, a nie kilka stówek i już nie byłoby ciekawej opcji do spotkania się i pojeżdżonka, tylko normalne warunki jak w każdym większym mieście...

eszkesz napisał(a):

Nikt na razie nie mówi o zlocie, a jak widać na przykładzie imprezy, którą wyżej przywołałem możliwości są....

eszkesz napisał(a):

Nie no super, jedziemy z celem na tor, a lądujemy na lotnisku z upalaniem gumy, omijaniem pachołków albo startami po prostej kto szybszy... suuuper... Idealna opcja na podjechanie 200-tu kilosów ;)

krz24 napisał(a):
Dziwna yskusja o dzierżawce, zaczęrpnąłem słowa i możemy bez problemu sie tam spotkać zresztą nie pierwszy raz.
Opinie sceptyków wyżej pachną mi treściami z innego forum :)

No to oświeć nas bardziej szczegółowo czego się dowidziałeś i kto powiedział, że spokojnie możemy sobie tam poszaleć cały dzień.
Aaa no i zdradź nam coż to za forum przywołujesz i z kim porównujesz klubowiczów.

Panowie, więcej spokoju i mniej odbierania naszych wątpliwości bardzo personalnie (a miejscowi widzę zbulwersowani są okrutnie). Nikt tu nie naskakuje na nikogo, ale rozgłaszacie zaproszenie na imprezę, która mogłaby być dla nas interesująca. Z tym, że my nie jedziemy 5km z centrum miasta i po chwili wracamy do domu, ale sypiemy 400km (może ktoś więcej ma do pokonania ?), więc chcemy mieć pewność co do tego wydarzenia...

Zaproszenie na forum ogólnopolskim do czegoś zobowiązuje.

P.S. Aha, tak mi się nasunęło... dyskutujemy o jakichś tam przykładowych 20zł od łebka... to jakiś pieniądz znaczący i wart kombinacji ?

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 20:02:21 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Tor super sam się nakreciłem , ale dzięki Adam za cenne info.
Jak widać "zlot" olsztyński zbiera żniwo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2008 20:30:00 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Nie no super, jedziemy z celem na tor, a lądujemy na lotnisku z upalaniem gumy, omijaniem pachołków albo startami po prostej kto szybszy... suuuper... Idealna opcja na podjechanie 200-tu kilosów ;)

Ten tor jest fajną sprawą ale w zimę z dużą ilością śniegu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1