Kolego ja mam AKN silnik tylko ze w A6 2,5 TDI, jeżeli dobrze poszukasz znajdziesz na tym forum wszystkie odpowiedzi. Jeśli sam chcesz zobaczyć co się dzieje z silnikiem to gorąco polecam samo-diagnostyke kablem od viakena:
http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103
i poczytać dokładnie lekturę o diagnozowaniu tdi (przyklejona), odpowidzi fachowców na tym forum są wprost zaskakujące skąd oni mają taką wiedzę, i doświadczenie. Wg mnie ASO to tylko zbieranina mechaników na przyuczeniu jednego majstra który coś wie, ale naprawia tylko na jednym stanowisku i ciężko do jego rąk trafić.
Generalnie, nie trać czasu i pieniędzy i dzwoń pod ten nr: 601458482 Tomasz Kuna (Tarnowskie Góry,
www.autoelektronika.com.pl), jest kawałek ale to i tak nic w porównaniu z tym co będziesz musiał zostawić pieniędzy u pseudomechaników, o ASO nie wspomnę. A czas to też strata.
Od roku czasu tam naprawiam swoje auto i machanik-właściciel jest po prostu profesorem jeśli chodzi o nasze auta, NIGDY nie wystawił złej diagnozy, nawet teraz okazało się że mam wtryski do wymiany i moje auto już tam jest. A ile zapłacę za komplet wtryskiwaczy? Ano 1900zł/6szt., w co nikt nie uwieży i to nowe...
1300zł/1 wtrysk to cena strandard, na ebay.de widziałem po 2500zł/6szt.
pozdrawiam
P.S. a Tarnowskie Góry ładne miasto...