Witam wszystkich!
Zwracam sie do Was z prosba o pomoc w ustaleniu co dolega mojej niuni.
Sprawa wyglada tak,ze przy wyzszych obrotach auto dostaje „telepaczki”(nie wiem jak to dokladnie opisac,ale się postaram).Przy 3000 obrotow autem zaczyna telepac, a najbardziej odczuwalne jest to na pedale gazu.Wtedy puszczam noge z gazu,żeby obroty spadly i redukuje na nizszy bieg i niekiedy auto przestaje telepac a niekiedy nie.Naczytalem się tutaj tyle postow, ze Glowa boli.Miedzy innymi o walkach rozrządu,odmie ,turbo ,egr,n75,n18 i jeszcze wielu innych rzeczach.Pierwsze co zrobiłem,to wymienilem przeplywomiesz w serwisie audi.Pasek rozrządu,rolki,napinacze,pompe wody,wymienial mi znajomy mechanik(jednak nie ze sztuka o ktorej tu jest napisane),kat wtrysku po wymianie nie był ustawiany,a termostat nie zostal wymieniony o czym się przekonacie ponizej(mam już nowy).Wlasnie w sobote chciałem go wymienic żeby zrobic porzadnie logi,ale przeczytalem pewien temat o walkach rozrządu i postanowilem podnieść dekle(jeden dekiel lewy stojac przodem do auta)zdjęcia poniżej,może cos ktos zobaczy,bo ja tylko czulem jakie sa uskoki.Za dwa tygodnie wymieniam na nowe dlatego tez nie podnosiłem prawego dekla i tak komplet do wymiany.Odme przy okazji tez wymienie,to waleczki dłużej pozyja.Nie wiem czy walki rozrządu maja wpływ na telepiace się auto.Dlatego tez proszę Was o analize logow mimo tego,ze silnik nie jest rozgrzany tak jak powinien.Moze cos znajdziecie.
Sory za taki dlugi post,ale jak to ujac w jednym zdaniu?
Termostat
Statyczne:
Basing Settings:
Walki:
Czekam z niecierpliwoscia i Pozdrawiam