.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 16:09:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 Avant] Zdjęcie przednich drzwi, a błotniki i deska
PostNapisane: 31.sie.2008 10:24:27 
Klubowicz

Witam

Mam powycierane zawiasy drzwi przednich i nic już z tym nie można zrobić (diagnoza blacharza) więc zakupiłem nowe zawiasy (ojjj nieźle sobie za nie wołają :( ) Teraz trzeba to założyć. I tu pytanie, co trzeba zdemontować aby je odkręcić. Blacharz mówi że błotniki i prawdopodobnie deskę rozdzielczą :zdziw: Prawda to czy tak jak zawiasy zmienić blacharza ?

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 13:03:01 
Użytkownik

Nie musisz zdejmowac ani deski ani blotnika. Potrzebne sa tylko rozne klucze i sporo gimnastyki. Podejdz do tematu spokojnie a napewno dasz sobie rade. Ile kosztowaly zawiasy?

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 15:16:51 
Klubowicz

ASO wzięło ode mnie prawie 1000 zł :banghead: Do tego są nie pomalowane. Łącznie 2 szt. zawias górny (tani) i 2 szt. zawias dolny (drogi).

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 21:05:41 
Użytkownik

sory ale załamałeś mię.....i ceną i wogóle. Przecież kupiłbyś za tą kaskę w pip całych drzwi i może nawet pod kolor. Nie każde audi było taksówką! BTW czym należy smarować te zawiasy? Słyszałem w TVN że "białym" smarem?

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2008 06:57:13 
Użytkownik

Byku - ja wiem że trendy jest mieć wszystko za ASO ale dałeś za zawiasy do przednich drzwi 1000zł :?: :!!:
Musiałem przednie drzwi wymienić i przy okazji zawiasy zmieniałem i dałem za komplet - 100zł (drzwi bez szyby i ramki - miałem swoje).
Zawiasy chodzą jak nówki.

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2008 07:02:48 
Klubowicz

makaon napisał(a):
sory ale załamałeś mię.....i ceną i wogóle. Przecież kupiłbyś za tą kaskę w pip całych drzwi i może nawet pod kolor. Nie każde audi było taksówką! BTW czym należy smarować te zawiasy? Słyszałem w TVN że "białym" smarem?

Uwierz mi ono nie było taksówką :peace: (stan wnętrza i tapicerki). Wyrobione głównie zawiasy kierowcy (mocno) i "średnio" pasażera. Wyrobione jak powiedział blacharz przez zbytnią dbałość poprzednika o czystość. Zawiasy były myte i nie smarowane niczym ! Moim zdaniem (i nie tylko moim) nie ma sensu kupować używek zawiasów bo nie stwierdzisz w jakim są stanie przed założeniem. I po co mi całe drzwi ? Moje są w idealnym stanie.

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 19:08:23 
Użytkownik

Ech napiszę, ale tylko ku przestrodze dla Potomnych, bo Ty i tak masz już zawiaski. CAŁA wypowiedź nie jest dla Ciebie Byku!
BARDZO łatwo sprawdzisz "używki" w imadle za pomocą "gazrurki" - ma być zero chybotania.
Pamiętaj że ŻADNA część z ASO nie dorówna jakością częściom z "pierwszego montażu" ( w tym wypadku sprawnym używkom). Poza tym zawsze można się dogadać ze sprzedawcą co do zwrotu wadliwej części (czym jest strata dwóch 4-paków na transport z tysiakiem w kieszeni - nie mnie to osądzać, zależy jaką kto ma kieszeń). Pod kolor - miałem na myśli zawiasy, a drzwi byłyby "w promocji", ot i tyle...poza tym męczą mnie już troszkę wypowiedzi "tylko ASO" , "tylko FUL syntetyk" (kiedy się nie wymienia marki ,a tylko rodzaj oleju hihihi), itp itd. Poza tym wkur....za mnie to całe ASO za solenie śmiesznych cen za proste rzeczy (Twoje zawiasy, łożysko wiskozy (AAT)- 500 - moje max co powinno toto kosztować to 150-200, ramię napinacza paska (AAT) 850-1000 moje max to 30zł za zestaw naprawczy tulejka + nowa ośka itp), ale takie które się niezbyt często psują i NIE MA ich w zamienniku!!!! ALe zresztą każdy ma swoje zdanie

Strefa czasowa: UTC + 1