.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 15:23:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6] rocznik 2002/allegro
PostNapisane: 24.wrz.2008 15:29:50 
Użytkownik

http://moto.allegro.pl/item444782004_a4 ... felgi.html

Zastanawiam się nad tą osłoną silnika - jakoś tak srebrna jest rzadko widywana? albo może pochodzić od innego modelu?
W zasadzie moja wiedza pochodzi z internetu ale zdaje się że TDI na osłonie silnika z czerwoną literką I to jakoś nie bardzo przystoi do silnika 130 PD ale może się mylę....

Ogólnie rzecz biorąc auto w środku nie wygląda na skatowane, jednakowoż wydaje mi się że to wyposażenie w roczniku 2002 z przebiegiem 200 tys (niby oryginalnym:) za 35 tys do negocjacji to trochę taniawo?

Czy ktoś może oglądał to auto? Stoi gdzieś w Legionowie...

Pozdrawiam

H.

Tytuł:
PostNapisane: 24.wrz.2008 17:39:01 
Użytkownik

Srebrna obudowa byla w 2001 r., wiec albo handlarz troche ubarwil i zaokraglil sobie 1 rok w gore (moze to byc modelowo 2002) ;) - albo byla zmieniana.

Tytuł:
PostNapisane: 24.wrz.2008 18:32:24 
Użytkownik

Flyer napisał(a):
Srebrna obudowa byla w 2001 r., wiec albo handlarz troche ubarwil i zaokraglil sobie 1 rok w gore (moze to byc modelowo 2002) ;) - albo byla zmieniana.

ja miałem 2002r i srebrna obudowe ;) co do auta to wygląda nieźle, moze troche głupio prezentuje się skóra z korbkami z tyłu, ale ogólnie mi się podoba. Cena pewnie do opłat wiec dojdzie ok 2000zł. Jak na 200 tys km skóry niezle utrzymane. Duża navi mi sie podoba, chociaz moze ciut tanio.

Tytuł:
PostNapisane: 24.wrz.2008 21:27:14 
Użytkownik

osobiście autko mi się podoba. ładna skóra - i co ważne zadbana
Jeszcze pisze ze serwis do konca - sprawdzić czy mówi prawdę - jeśli tak to jechać z vagiem i kupować :D

ps
Brak plastikowej osłony przy zbiorniczku ukł. wspomagania i zaślepek od srebrnej pokrywy . warto zapytać co stało się z plastikiem
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2008 08:00:30 
Użytkownik

wg mnie włącznik świateł oraz pokrętło głośności zdradza wszytsko ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2008 17:13:00 
Użytkownik

Góral napisał(a):

1. hmm... jak miałem kiedyś służbowe berlingo z lat 2003 to kulka od zmiany biegów obłaziła po 30 tys...
Ale oczywiście widać obdarcia ... aż dziwne, że skóra tak dobrze wygląda...
Choć może być tak, że skórę ktoś wymienił... zresztą wg zdjęć to imho ale siedzenia pasażera jest bardziej pogniecione niż kierowcy...

2. Brak zaślepek i ta pokrywa to jest coś co mi się nie zgadza... Wyczytałem reguły kolorowania literek dla napisu TDI (co prawda znalazłem opis pod kątem passatów i nie umiem zweryfikować dla Audi) i na moje oko coś tu nie halo jest...

3. Raz kupiłem auto od handlarza nie znając dziadowskich polskich trików, teraz dodatkowo poczytałem sobie o ich różnych działaniach, pojeździłem też ostatnio oglądnąć kilka aut pt."nie będzie pan żałował" i osobiście nie mam ochoty ufać żadnemu nieznanemu hanldarzowi. Wolę pojechać w ciemno do Niemiec i poszukać - bilet lotniczy kosztuje 300 stówki... I wolę sam kupić źle od Niemca niż ufać polskim dziadom...

Ale dzięki za ocenę...

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2008 17:58:22 
Użytkownik

herdl napisał(a):
Góral napisał(a):

1. hmm... jak miałem kiedyś służbowe berlingo z lat 2003 to kulka od zmiany biegów obłaziła po 30 tys...
Ale oczywiście widać obdarcia ... aż dziwne, że skóra tak dobrze wygląda...
Choć może być tak, że skórę ktoś wymienił... zresztą wg zdjęć to imho ale siedzenia pasażera jest bardziej pogniecione niż kierowcy...

2. Brak zaślepek i ta pokrywa to jest coś co mi się nie zgadza... Wyczytałem reguły kolorowania literek dla napisu TDI (co prawda znalazłem opis pod kątem passatów i nie umiem zweryfikować dla Audi) i na moje oko coś tu nie halo jest...

3. Raz kupiłem auto od handlarza nie znając dziadowskich polskich trików, teraz dodatkowo poczytałem sobie o ich różnych działaniach, pojeździłem też ostatnio oglądnąć kilka aut pt."nie będzie pan żałował" i osobiście nie mam ochoty ufać żadnemu nieznanemu hanldarzowi. Wolę pojechać w ciemno do Niemiec i poszukać - bilet lotniczy kosztuje 300 stówki... I wolę sam kupić źle od Niemca niż ufać polskim dziadom...

Ale dzięki za ocenę...

dokladnie, zanim kupilem swoje B6 ogladalem i szukalem w kraju duzo takich. Wlacznik od swiatel zdradzal wszytsko.... handlarz sprzedawal auto z przebiegiem 140 tys, a wlacznik byl caly bialy, jak pojechalem do DE to auta z przebiegiem 200tys maja wygladajacy jak nowy.

tutaj skora i wlacznik po takim przebiegu :
http://www.polerowanie-felg.pl/mtm/images/IMG_4582.jpg

Strefa czasowa: UTC + 1