do GrzesB: dzieki za info

. Sytuacja wygląda tak, że z poduszka i całą kierą nie ma problemu już mam ją założoną i wszystko pasuje, nawet oznaczenia na łopatkach podswietlają się po włączeniu świateł. Pytanie jest czy można wyłapać sygnały z tych łopatke które jak słyszałem idą po KAN-nie, jak się domyślam jest to jakiś strumien w który wpadają wszelakie sygnały wyłapywane przez sterowniki. Gostek od którego kupiłem kierę mówił że trzeba wymienić taśmę pod kierownicą aby te sygnały poszly dalej ale nie za bardzo popieram tą teorię gdyż przy zmianie kierownicy widziałem że ilośc pinów w starej kierownicy względem nowej z łopatkami jest taka sama a co za tym idzie uznaję że zmiana taśmy cic nie da gdyż są to z pewnościa sygnały cyfrowe i raczej nie ma sytuacji że do każdego nowego sygnału trzeba nową wiązke kabli.
W kwestii samych łopatek to zdecydowanie potwierdzam że używanie łopatek jes super. Zmiana biegów przez dzwignie powoduje że tylko jedna ręka jest na kierownicy a to zwłaszcza na zakrętach nie jest najlepszym rozwiązaniem.