na temat miechów znalazłem tylko tyle, że:
kosztują 6000pln/szt i to wszystko...
pytałem w serwisach i każdy pytany robił dziwną minę ,ze niby o co mi chodzi... morał z tego taki że nikt jeszcze miechów nie wymieniał ...
u mnie zawieszenie chodzi cudnie;] a a8 ma najechane już ponad 200tyś km z czego ja zrobiłem już jakieś 8-9tyś.
powiem szczerze , że na początku też mnie to trochę martwiło ale doszedłem do wniosku , że z takim podejściem to ja chyba sobie furmankę z koniem prędzej kupie niż a8;-)
więc bez obaw.
Piszesz , że dużo jeździsz po mieście... moja 4.0 pali w mieście 15-16l/100km - a mam bardzo ciężką nogę .najmniejsze spalanie miałem jadąc nocą z południa polski na północ i wyszło mi 10,5l/100km z tym że średnia prędkość to jakieś 140km/h na dystansie 580km. 3.0 pali chyba o litr mniej natomiast 4.2tdi pali tyle samo lub mniej niż 4.0tdi.
ogólnie samochód godny polecenia ... jedyny minus to cała masa elektroniki, co jakiś czas wyskoczy jakaś kontrolka , coś się zaświeci, coś zapiszczy... ja zakupiłem już vaga bo nie widziałem sensu by z byle pierdołą jeździć po serwisach i zastawiać tam kasę i czas....a tak zawsze kiedy chcesz wpinasz się pod kompa i wszystko jasne...
co do wadliwych napinaczy w 3.0 to niestety nie wiem od kiedy były one poprawione.
pozdr,