szoszon1983 napisał(a):
chce wymienić, bo jak powiedziałem, wymiana była statyczna bez filtra, a auto ma nalatane ponad 150kkm, wolę dmuchać na zimne, a nie czekać na problemy. Nie wiem, kiedy następny raz będę w Polsce, a tu na miejscu jeszcze nie znalazłem warsztatu, który wykonuje wymiany dynamiczne
Nie szukaj tylko serwisuj w ASO. Za wymianę oleju w ASO zapłaciłem tyle samo ile w serwisie w PL. W nie ASO zapłaciłem o 30 f więcej i wlali mi nie taki olej (do innego typy skrzyń), a serwis renomowany. Ja mam bardzo dobre zdanie o ASO Audi w UK - w moim goście chyba uczą się z naszego forum
- majstersztyk. Nie zawsze są dużo drożsi niż inne zakłady w UK - mam spore doświadczenie. Nawet zdarzyło się, że w PL zostałem wykasowaniy na poziomie cen UK. Po za tym masz auto bardzo drogie, bardzo drogie w serwisie, najwyższa grupa ubezpieczenia (w skali 1-20 masz 20, czyli tyle co Ferrari i tym podobne), tax (podatek drogowy od zawartości spalin w przypadku twojego rocznika) najwyższy, a więc przy tym koszta serwisu na "zwykłym" jak dla tego auta poziomie. W UK tylko ASO. Po za ASO to tylko wymiana opon i tankowanie
pozdr.
ps. Uwierz, że Brytyjczycy jeśli chodzi o warsztaty i wiedzę motoryzacyjną z zakresie napraw są na poziomie naszych PZM lat 80-tych. Naprawiają wszystko, tzn. wymieniają. ASO wysyłają im faksem wg. potrzeby nawet strony z ETKI, aby wskazać o jaki element chodzi i ASO wysyła - nawet ekspresem - potrzebne części. Również telefonicznie przekazują wskazówki pomocne do naprawy. W każdym "garażu" (tak nazywają sie zakłady mechaniczne w przetłumaczeniu
posiadają księgę w stylu ETKI i zapłacisz stawkę wyliczoną na podstawie ilości roboczogodzin przewidzianych przez ASO (stawki zaczynają się od 40 f netto/1 roboczogodzinę) + czas ekstra poświęcony na dodatkowe prace (czytaj - zajęło nam to dwie godziny więcej bo inaczej nie dało rady). To się w głowie nie mieści, ale jest to prawda. Nie szukaj alternatywnych fachowców od Audi w UK bo to się nie skończy dobrze. Albo zostaniesz przy ASO, albo znajdź fachowca w PL i przy każdej okazji u niego serwisuj. Mam spore doświadczenie jeśli chodzi o te sprawy w UK, choć zawsze mogę się mylić
Zaprzyjażnij się z ASO w Reading - dobra rada.