Leszek-Q napisał(a):
....ale nie latami promami kosmicznymi, zeby szukac serwisu kilkaset kilometrów od domu, tych skrzyń wyprodukowano setki tysięcy...
Leszek-Q napisał(a):
Hej,
chciałbym zakończyć ten wątek i przekazać informacje, które mogą się przydać innym.
Skrzynię naprawiłem w jednym z nieautoryzowanych serwisów aut w Wawie.
Naprawa trwała aż 4 tygodnie.
Popełniłem błąd - powinienem jechać np. do Samko, AutoJozefow albo Midparts i oddać auto w ręce specjalistów - zapłaciłbym podobną cenę, a nie musiałbym biegać za częściami itp.
Koszty:
Części: kosz, tarczki (12 jednego rodzaju + 6 drugiego), komplet uszczelek około 1750PLN.
Wyjęcie skrzyni, naprawa i ponowne zamontowanie - 2500PLN(200 PLN utargowałem).
500 PLN płyny i olej do skrzyni.
W sumie 4750PLN
Po 1000km powinienem przyjechać na wymianę oleju.
Części kupowałem w:
www.samko.pl,
www.midparts.com.pl i polecam oba te sklepy/warsztaty.
Jak widzisz Leszek jednak dla niektórych są to promy kosmiczne, mimo tego, że wyprodukowano ich więcej niż kilka setek tysięcy
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
. Wiesz dlaczego największe fora Audi w PL w 90 % polecają Sserwis jeśli chodzi o skrzynie ? A czy wiesz dlaczego ludziska latają z całej PL wiele setek km (i z poza PL) do Sserwis ? Nie wiesz, bo nie skorzystałeś z rady. Może czekałbyś 2-3 tyg. na wizytę, ale skrzynię miałbyś zrobione najdłużej do dwóch dni i zapłaciłbyś 50-60 % kwoty, którą uiściłeś; miałbyś zrobioną na ori wraz z 24 miesięczną gwarancją lub 120 tys. km.
ps. Sserwis w kilkakrotnie krótszym czasie robi skrzynie W RS-ach
![n :diabel:](./images/smilies/020.gif)