.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 19:28:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: 1,9 tdi B5 quattro prośba o opinię - Bydgoszcz
PostNapisane: 02.lis.2008 15:15:24 
Użytkownik

Witam,
Jestem na etapie poszukiwań B5 quattro w 1,9 tdi. Znalazłem na allegro takie cudeńko: http://moto.allegro.pl/item463878298_au ... attro.html
Drodzy KLUBOWICZE proszę o opinie - może ktoś już to oglądał ?

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2008 23:01:24 
Moderator

Auto: Audi S4
Tyle kasy wpakowane i taka cena... sadzac po opisie auto powinno byc w idealnym stanie techniczym.
Cena jak na przedstawione fakty - niska.
Jesli auto proste i nie porozbijane to mozna by sie przyssac do tematu ;)
"Tedei kłatro" ciezko znalezc w poprawnym, a co dopiero w dobrym stanie.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2008 12:05:49 
Użytkownik

Mogę napisać tylko tyle, że auto jest naprawdę w szyku i nie żałowano na nie pieniędzy, miało służyć w pracy i zarabiać na siebie. Sytuacja się zmieniła, kolega zmienił pracę, dostał służbowego Forda Rangera i Audi jest na tą chwilę zbędne, stąd sprzedaż. Jeżeli ktoś szuka takego auta napewno się na nim nie zawiedzie jak przyjedzie obejrzeć.

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2008 15:31:12 
Użytkownik

Jutro dam znać o jego stanie - mam nadzieję że nie stracę czasu i będzie wszystko OK.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2008 22:05:16 
Użytkownik

Rulek napisał(a):
Mogę napisać tylko tyle, że auto jest naprawdę w szyku i nie żałowano na nie pieniędzy, miało służyć w pracy i zarabiać na siebie. Sytuacja się zmieniła, kolega zmienił pracę, dostał służbowego Forda Rangera i Audi jest na tą chwilę zbędne, stąd sprzedaż. Jeżeli ktoś szuka takego auta napewno się na nim nie zawiedzie jak przyjedzie obejrzeć.

Tak więc stałem się posiadaczem QUATTRO. Samochodzik trochę po przejściach i jest trochę do roboty przy nim ale nie miałem ani ochoty ani czasu na kontynuację poszukiwań więc kupiłem.
A tak przy okazji to Rulek chyba nie widziałeś na oczy tego samochodu wnoskując po twoim poście ! Amator po oględzinach z zew. by tak nawet nie powiedział, a stan techniczny daje dużo do życzenia (jeżeli wymiana paska rozrządu to "nie żałowanie pieniędzy" to nie chciałbym być właścielem twojego samochodu w przyszlości).

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2008 09:36:36 
Użytkownik

Znam osobę która była włąścicielem. Uważam go za uczciwego człowieka i kiedy opowiadał co w aucie robił, wierzyłem mu. Rachunków na oczy nie widziałem, jednak jakiś czas się znamy i nie miałęm podstaw ku temu aby nie wierzyć. Nie wiedziałem, że szukasz kilkunastoletniego auta w stanie jak z salonu. I odpuść sobie prywatne wycieczki w moją stronę bo sprowokować się nie dam do pyskówki.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2008 22:20:45 
Użytkownik

ok, przepraszam Rulek - poniosło mnie. Ale powiem, stan autka nie jest najlepszy i nie piszę o stanie nówki salonowej. Wiem jakiego stanu się spodziewać po 12 letnim samochodzie. Wiesz: spawane łącznik stabilizatorów tłumiki itp to raczej mała przesada. Dlatego mnie trochę poniosło (do bydgoszczy mam mały kawałek ;))
Fakt jest taki że kupiłem samochodzik i zabieram się do doprowadzenia go do lepszego stanu.
W każdym bądź razie prawda jest taka że quattro ciężko jest znaleźć w dobrym stanie.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2008 08:25:35 
Użytkownik

Nie wiedziełam o spawanym łączniku stabilizatora. W każdym razie aż tak tragicznie chyba nie było skoro auto nabyłeś. Suma sumarum wychodzi na to, że muszę się troszkę z kolegą rozmówić i na przyszłość spawdzać temat dogłębnie zanim coś polece.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 00:06:29 
Użytkownik

spawany łącznik stabilizatora? O_O przecież to zamach na ludzkie zycie...

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 08:08:56 
Użytkownik

Zamachem na ludzkie życie to jest oglądanie samochodu przez prawie cały dzień ;)

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 08:36:24 
Użytkownik

Wybacz, ale co złego w tym, że ktoś chce dokładnie sprawdzić w co się "pakuje" i jak wydaje swoje pieniądze?
Skoro sprzedającemu zależy na transakcji to zgodzi się i na to.
Co nie zmienia faktu, że IMO na gruntowne sprawdzenie czego trzeba wystarczy góra kilkadziesiąt minut ;)

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 09:08:45 
Użytkownik

Nie wiem czy chciałbyś, aby Twoje auto było sprawdzane od rana do godziny prawie że 16, w sobotę, w tym również w autoryzowanym serwisie. Nie wiem, czy kupując auto nie odbyłbyś jazdy próbnej siedziąc osobiście za kółkiem, twierdząc, że kilka miesięcy nie jeździłeś autem ;) Nie wiem, czy w końcu, po delkitanie mówiąc zezłoszczeniu się sprzedającego, w drodze na dworzec PKP zgodziłbyś się ostatecznie kupić auto za 1 tys. zł więcej aniżeli na poczatku oględzin ;) Także myśle, że spawany łącznik stabilizatora (gwoli ścisłości zespawany i wzmocniony - co oczywiście nie tłumaczy samej kwestii takiego druta, ja bym tak nie zrobił) jest naprawdę pikusiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 23:10:46 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Rulek napisał(a):
Nie wiem czy chciałbyś, aby Twoje auto było sprawdzane od rana do godziny prawie że 16, w sobotę, w tym również w autoryzowanym serwisie. Nie wiem, czy kupując auto nie odbyłbyś jazdy próbnej siedziąc osobiście za kółkiem, twierdząc, że kilka miesięcy nie jeździłeś autem ;) Nie wiem, czy w końcu, po delkitanie mówiąc zezłoszczeniu się sprzedającego, w drodze na dworzec PKP zgodziłbyś się ostatecznie kupić auto za 1 tys. zł więcej aniżeli na poczatku oględzin ;) Także myśle, że spawany łącznik stabilizatora (gwoli ścisłości zespawany i wzmocniony - co oczywiście nie tłumaczy samej kwestii takiego druta, ja bym tak nie zrobił) jest naprawdę pikusiem :)

Dla mnie - żadne problem. Dziś sprawdzałem w taki sposób 2 auta, aż właściciele robili wielkie oczy ;)
Gdybym zauważył spawany łącznik stabilizatora za 70 zł odwróciłbym się na pięcie ...

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2008 11:03:25 
Użytkownik

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Sparwdzałeś auto przez 8 godzin, nie robiąc jazdy próbnej siedząc za kierownicą, pojechałeś do autoryzowanego serisu Audi, po czym stwierdzileś że tam kłamią i będąc odwożonym na dworzec PKP zdecydowałeś się kupić auto o 1 tys. zł drożej ???

Strefa czasowa: UTC + 1