.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 18:30:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.lis.2008 13:40:00 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Dred , wlasciciel niebieskiej 100 coupe mial nicka GINO ;)

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 16.lis.2008 13:47:04 
Klubowicz

emcior napisał(a):
Dred , wlasciciel niebieskiej 100 coupe mial nicka GINO ;)

masz rację dawno go nie było ;)

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2008 21:58:22 
Użytkownik

deathspike napisał(a):
(...) od zawsze fascynowały mnie zabytkowe samochody, więc nie inaczej postanowiłem takowy kupić jako moje pierwsze auto. Uwagę moją przykuło Audi 100 s coupe.

Jako pierwsze auto? Tak do jeżdzenia?
Ktoś juz pisał, że to biały kruk. Ktoś wspominał o masie kapuchy do wpakowania. A ja powiem tak: Mam cudeńko to:
http://www.youtube.com/profile?user=sovietmotors&view=videos
I to nie jest biały kruk, bo jest tego trochę u nas w PL i u sąsiadów na wschodzie. Co prawda z miesiąca na miesiąc coraz mniej, ale jest. Części też są do tej pory co niektóre produkowane(osprzęt silnika głównie), a zdarzają się też niezłe rzuty ze wschodu oryginalnych części(ciekawostka - świece wysmarowane jakimś czymś co przypomina towot, ale rozpuszczalnik bardzo słabo sobie radzi z rozpuszczeniem tego) z jakiegoś demobilu albo czegoś podobnego, i można je kupić w atrakcyjnych cenach. Więc nie jest to taka masa kapuchy, o jakiej ktoś wcześniej wspominał. No i nie jest to samochód więc z tapicerki to tylko siedzisko i oparcie kosza, i do tego kawałek ekologicznej skóry na pokrycie kosza(dziwne, ale odpowiednie słowo mi wyleciało z głowy :) ), kupione z resztą w PL, bo jak pisałem popyt jeszcze jako taki jest i mozna dostać zamienniki oryginalnych części.
ALE:) Zajmuje bardzo dużo czasu(w przypadku mojego motoru ok roku) znaleźć do tego części, które są w dobrym stanie(czyt. mało skorodowane) i skompletowanie ich do motocykla. A tak kupic taki to wydatek nawet 3000pln. no i kolejne 6000 do włożenia. A to tylko motor. Mi służył(bo teraz stoi za granicą) do sobotniego przejechania się tam i z powrotem bez konkretnego celu i tyle:) Fajnie się jeździło bo to boxer, ciekawie pracuje ten silnik, Ciekawie wygląda sam motocykl(zrobiony ala wojskowy osłony, kanistry itp), wzbudza zainteresowanie. No ale to też ciągłe regulowanie gaźników, zaglądanie do zaworów dokręcanie śrub od aparatu zapłonowego, i jeszcze pare pierdół. Wszak to konstrukcja BMW z czasów wojny.
Jakbym był zapalonym motocyklistą to byłby to mój drugi, niejako zapasowy, motocykl.
Planuje kupić też stary samochód, sporo starszy niż to Audi, ale w ogóle nie nastawiam się na doprowadzenie do oryginału. Pewnie będzie nowa tapicerka(koszty na szybko: 4k pln) nowy silnik ze skrzynią (3k? pln) nowa decha(1-2k pln) chromy(po znajomości :) ) lakierowanie (3k pln) i koła (2k pln) do tego nieplanowane wydatki(2-10kpln) i robocizna i troche kasy sie nazbierało. A remont drewnianej podłogi samemu, piaskowanie, szpachlowanie samemu, szybki samemu i jeszcze pare innych rzeczy samemu. Jeździć to jak będzie zobaczymy, ale nie nastawiam się na objazdówke przez weekend 1000km:) Do pracy też nie będę tym jeździł. Ale będzie wyglądało jak Audi z Twojego postu.
Jak koledzy uprzednio napisali - dobrze się zastanów.pzdr.

PS. -> www.automobilista.com.pl Mam parę numerów, jak znajde jakieś części w ogłoszeniach do tej coupety to dam znać.

Edit:
Nikt się raczej nie ogłasza w tej akurat gazecie ani takiego samochodu, ani części do niego. Ten model to jeszcze youngtimer, coś tam z części może byś znalazł ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1