.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.lut.2025 20:58:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2008 15:51:14 
Użytkownik

Może to wyda się śmieszne ale może tak być w przypadku gdy nie wymienisz filtra oleju (niby takie oczywiste a jednak spotkałem się z tym, że tak powiem, "niedopatrzeniem").

Może tak się też stać gdy, stary olej nie został dobrze spuszczony.

Jeżeli olej jest tak jak kolega napisał: "czarny jak smoła" to wymień go jak najszybciej! Jeżeli jest lekko czarny to jeszcze jest ok.

a co do tego stukania:

Na razie jeżdżę golfem 2 1,8 16v i jak oleju jest mało to silnik troszkę bardziej "klekocze".

Na gazie wychodzą wszystkie bolączki silnika, kiedy na benzynie silniczek pracuje bardzo dobrze, a na gazie trochę gorzej tzn. że jednak silnik coś boli.
Wiem to z, że tak powiem doświadczenia. Mój brat ma passata b4 vr6 ma dwa silniki jeden został wyciągnięty do tuningu, a na drugim aktualnie jeździ
na pierwszym silniku wszystko jest super ale na drugim na gazie gorzej pracuje niż na benzynie i to nie jest wina regulacji tylko właśnie jakiejś bolączki silnika.

takie jest moje zdanie. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2008 21:57:25 
Użytkownik

Wymiana oleju i nic mi nie stuka:-) no chyba że przełączę na zimnym silniku to może wtedy... no nie wiem zobaczy się. Olej niby usyfiony bo czyści silnik z lipy poprzednich użytkowników.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1