Miu napisał(a):
Nikt nic nie napisał w tej sprawie, jak się skończyła. Miałem taki przypadek w A6 tiptronic że luz był wyczuwalny przy jeździe
na wprost i zdejmowaniu i dodawaniu gazu. Opinia fachowców była, że uszkodził się mechanizm różnicowy i stąd te luzy- szarpnięcia.
kolego może będę mógł pomóc - od jakiegoś czasu borykałem się z tym samym problemem, z tym że w skrzyni manualnej w golfie mk4 2000 przbieg prawie 200 kkm (co prawda aut nie da się porównać ale łozyska w kołach mają a do tego zmierzam) miałem dokładnie taki sam objaw jak jechałem do przodu, odpuściłem i od razu dodałem gazu na włączonym biegu to słychać było stuknięcie właśnie takie jakby skrzynia miała luzy, szukałem pytałem oczywiście nikt nie wiedział ale ponieważ, jak większość forumowiczów dbam o swoje auto, zauważyłem że mam luzy na przednich kołach więc niezwłocznie wymieniłem łożyska i okazało się że pomogło
co dziwne wogóle nie wyły przy pokonywaniu łuków generalnie wogóle żadnych objawów (wtedy tak myślałem) po wymianie okazało się że stukanie zniknęło czego wogóle się nie spodziewałem a ono (to stukanie) właśnie było objawem zużytych łożysk
może to to - warto sprawdzić
pozdrawiam