Witam maniaków
Ostatnio przez ponad miesiąc nie mialem dostępu do neta więc się za Wami stęskniłem
Myśląc co by tu naskrobać postanowiłem i ja założyć własny topic...a co
Moja ukochana to czarna Coupé B3 z grudnia 90 roku z silniczkiem 2.3 NG... spelnienie szczeniackich marzeń
Wersja troche kulawa
bo bez quattro... ale
nie mialem jeszcze quattro to nie wiem co trace... na szczescie
[tak sobie to tlumacze]
szukalem w Q ale trafil mi sie w miare zadbany egzemplarz wiec wziąlem
autko klubowe z AKP więc towar pewny. Czekała na mnie w Tczewie
i jeździła juz 2 dwa lata po naszych drogach.
Gdy zagościła na mojej posesji poraz pierwszy ponad 2 miesiące temu miala pare uchybień takich jak lekkie falowanie na jałowym, zacinanie się licznika km, poprzepalana większość żaróweczek,brak wskazania temp.cieczy chł. ,urwana linka el.szyby kierowcy i brak ręcznego.
Oprócz tego autko wydaje się być zdrowe oceniając moim niefachowym okiem po uzytkowaniu przez 2 miesiące...na dzien dzisiejszy nie uporałem sie jeszcze z falującymi obrotami i nędzną linką szyby elektr.
Wyposażenie jakby nie patrzeć standardowe: elektr.lusterka,el. szyberdach,el.szyby przednie, poz.świateł,podgrzewana tylna szyba,wspomaganie,ABS.
W lato stoi na kapciach tył:225/45 R17 i przód:215/45 R17 obecnie na czarnych stalowych zimowkach blleeeee
Oto mała sesyjka jesienna pare tygodni po zakupie:
Obecnie wygląd jest 'nieco' zmieniony
Niestety nie mam na razie jak załadować fotek do sieci więc wrzucę z czasem... przy okazji zimową sesyjke sie walnie
Z mechaniki jak dotąd wymieniłem końcówki drązków i naprawilem ręczny więc żeby nie drutować zregenerowałem wszystkie 4 zaciski na kołach i przy okazji podmalowałem na czerwono hehe
Plany co do rezania mam jeszcze spore więc chętnie będę aktualizował ten wątek.
UpDate 7 grudnia 2008
Wreszcie udało sie dodać fotki z aktualnym wyglądem autka.
Czarny przód, czerwony tyłek:
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, [url=http://images24.fotosik.pl/303/39815044e91e1670.jpg[/]
[/url],
,
,
,
,
,
,
UpDate 16 grudnia 2008
Tym razem zapodałem sobie nowki funki dywaniki z weluru igiełkowego...
Daję też obiecane fotki całego wnętrza i deski ze zmienionymi już zarowkami i diodami (TO NIE KONIEC bo slabo mi jeszcze swiecą pokretla nawiewu i regulacja poziomu swiatel :roll: trza bedzie zapodac jakies mocniejsze zarowki... 2W mozna tam wsadzic?? )
Oto fotki... Przepraszam bardzo za jakość
ale lepszych nie zdołałem wydusic z mego aparatu...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
UpDate 5 luty 2009
I wreszcie upragniona kiera
UpDate 26 kwiecień 2009 8-)
Furka doczekala sie letnich spolerowanych papuci RH 17"/7,5 z dystansami na gumach 215/45 i 225/45 (lepiej późno niż wcale ;p ) :mrgreen:
UpDate 14 czerwiec 2009
Wreszcie coupetka zaczęła lizać ziemie <ok>
Kolejne mody poszły w ruch... :roll:
:arrow: gleba FK -60/-40
:arrow: wywalony kat i wstawiony tłumik przelotowy AWG, środkowy ori, końcowy przelotowy Mugena
:arrow: grill bez znaczka FK
Po za tym doprowadzam autko do stanu igła więc zrobiło sie to i owo
:arrow: wymiana kompl. rozrządu, wymiana szklanek, końcówek drążka i sondy lambda
:arrow: wymiana gumy przepływomierza i korekta przepływomierza i dzięki temu... POZBYCIE SIĘ FALOWANIA <urodziny> :mrgreen:
Za wszystko OGROMNE podziękowania i wieeeelkie piwo koledze kefirsky <piwo> Za zaopiekowanie się silniczkiem i dopilnowanie żeby wszystko grało jak należy...ale to pewnie nie koniec <P> <ok>
Obecnie autko prezentuje się tak
I FILMIK jak się prezentuje wydech
http://www.youtube.com/watch?v=D5LySpsKXFM