.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 20:24:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a4 1.9Tdi AFN po braku paliwa nie chce zapalić
PostNapisane: 13.gru.2008 16:40:20 
Użytkownik

Witam!!!
Zostawiłem autko na rezerwie na parkingu przed domem (parking opada w dół ) i następnego dnia nie chciał już odpalić. Sądzę że zabrakło kompletnie paliwa. Poszedłem na stację kupiłem 10l paliwka stwierdziłem też że zmienię filtr paliwa bo też dość dawno nie był zmieniany, wywaliłem stary filtr nowy zalałem do pełna paliwem skręciłem wszystko jak było i starałem się odpalić autko i po minucie kręcenia autko odpaliło po czym pracowało 2 minuty i zgasło teraz nie chce już odpalić a jak odpala to na kilka sekund i gaśnie tak jakby dostawało naprzemian powietrza i paliwa. Jeśli wie ktoś co zrobić jak to poprawnie odpowietrzyć bardzo proszę o poradę bo nie chcę nic zabardzo zniszczyć o ile już przez ten brak paliwa nic nie padło :(

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 22:11:04 
Użytkownik

Użyj funkcji szukaj i znajdź na forum AKP jak odpowietrzyć Twoją pompę.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 22:11:49 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
popuść wtryskiwacze dwa obroty 17klucz, odepnij zasilanie paliwa do pompy zapodaj tam przewód który włóż do butelki z ropą jak odpali zakręć wtryski - niech wypije troche z butelki, następnie pozbijaj wszystko dokupy tak jak było, upewnij sie że nie ciągnie lewizny z okolic filtra paliwa.
Tam nawet gdybyś chciał to nic nie zepsujesz :d

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 22:40:10 
Użytkownik

rozumiem a co z przewodami od baku do filtra bo one napewno puste były

i kurde kapa zrobiłem jak powyżej autko tylko się dławi odpala na 3 sekundy i to tak jakby samozapłonu dostawało, z wydechu kupa dymu tylko leci taki 3 sekundowy batory :( sprubuję jeszcze raz zalać filtr może w nim się powietrze uzbierało :( i przyokazji sprawdze jeszcze raz czy nie ciągnie lewizny.

Po odkręceniu filtra okazało się że jest w połowie pełny, zalałem go jeszcze raz odpowietrzyłem pompę autko odpaliło po 15 sekundach kręcenia i śmiga ;] Zostawiał tylko brzydkiego batorego ale to pewnie przez paliwo które się nie spaliło od wcześniejszego kręcenia. Po zrobieniu 20 mil batory przerodził się w lekki dymek o brzydkim zapachu który mam nadzieje że zniknie jak nie to zniknie kat :D

Dzięki za pomoc :peace: :!: w naprawieniu mojego błędu i nabyciu troszkę doświadczenia pozdro

Strefa czasowa: UTC + 1