Witam
Panowie mam takie pytanie. Mechanik będzie mi wymieniał silnik w A4 z automatem (98 rok). Mówił mi że zrobią się przy robocie koszty, bo przy rozpinaniu skrzyni od silnika wyleci dużo oleju ze skrzyni bo ponoć nie ma opcji spuszczenia go (mówił że to jest taki głupi układ) i po wyjęciu konieczne będzie dolanie sporej ilości płynu i wymiany do tego jakichś uszczelnień - mówił że po rozpięciu skrzyni od silnika zawsze jakieś 2 uszczelnienia z frezami się uszkadzają przez co może cieknąć płyn.
Wiem że przy manualnej skrzyni rozpięcie jej od bloku silnika nigdy nie wiązało się z wymianą uszczelnień i cieknącym płynem bo to 2 różne układy były. Mechanik mówi że tak trzeba zrobić i tyle. Czy ktoś przerabiał temat wymiany silnika/skrzyni i wie o czym mechanik mógł mówić? Nigdy nie rozbierałem A4 z ASB więc wolę spytać a z wyszukiwarki nic nie znalazłem. Zastanawiam się czy nie chce czasem wyciągnąć więcej kasy z portfela.
Ewentualnie jaki płyn/olej idzie do takiej skrzyni? Taki czerwony jak do wspomagania kierownicy?
Pozdrawiam, Tomek
|