Witam wszystkich w ten mroźny (w końcu:-P) świąteczny poranek.
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Audi. Wybór padł na a6 z 99 roku. Samochód udało się kupić 20 km od domu, choć w planach była podróż przez pół Polski i oglądanie wielu aut. Można rzec że Audi chyba na mnie czekało.
Samochód to 300 konny Avant koloru srebrnego. Za przeniesienie napędu odpowiada 5 stopniowa automatyczna skrzynia biegów. Audi ma poszerzone nadkola i zderzak tylni z modelu S. Poprzedni właściciel nie mógł poprzestać na tym i dorzucił znaczki z przodu i na tylnej klapie. W planach mam jednak kompletne odznaczkowanie pojazdu.
Co się tyczy moich wrażeń z jazdy to powiem krótko
totalny odjazd. Autem jeżdze wszędzie gdzie sie da. Nie ważne że do brata 200 m czy do Warszawy szybciej autobusem a potem tramwajem niż A6 w korkach. Samochód kupiłem by sprawiał mi przyjemność i z tego wywiązuje się w stu procentach.
Samochód boryka się z pewnymi dolegliwościami wieku dojżałego, toteż w wielu sprawach będe prosił o rade starszych klubowiczów. Moja wiedza dotycząca budowy samochodu nie jest zbyt rozległa, prosze więc o wyrozumiałość.
Na koniec chciałbym zyczyć wszystkim zdrowych i spokojnych świąt....
aby ceny paliwa zawsze były na obecnym poziomie (albo jeszce niższym!!),
aby wasze niunie gnały szybko i bezpiecznie,
aby na drogach było mniej imbecyli ignorantów za to więcej osób z wyobraźnią,
Pozdrawiam Wszystkich Daniel