.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 07:38:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2008 10:22:20 
Klubowicz

nie rozbierałem, nie widziałem - podobno jest tam jakaś folia która pod wpływem temp. zaczyna się odklejać i to jest powodem
przynajmniej u mnie w chłodniejsze dni lub podczas jazdy z klimą widać zdecydowanie więcej

Tytuł:
PostNapisane: 08.sty.2009 13:28:22 
Użytkownik

Auto: 05 A6 4.2
wczoraj wyciagnelem licznik od swojej c5.... nagle musialem gdzies jechac wlozylem spowrotem.. a tutaj nic.... pisze mi tylko zeby uruchomic silnik nalezy wcisnac sprzeglo... ale jak ja mam automat.... i do tego immobilizer zaczol napierniczac i kontrolka od absu tez... stracha mailem niezlego... ale co sie okazalo wtyczki jednej niepodpielem... problem zninkal....

rozkrecilem drugi raz.... sciagnelem "szklo" potem tylna obudowe... sciagnelem blaszke z wyswietlacza ale niewiem jak wyciagnac tasme.. ktora jest pod biala nasadka obrotomierza... nieiwem jak wskazowke sciagnac.. zeby nasadke sciagnac... tasma wygladala jak nowa zadnych niepokojacych rzeczy... ale... poruszalem.. mocniej blaszke docisnelem i... g...NO!!!! dziala tak samo tylko polowa... nieiwem jak wskazowke sciagnac... wie ktos jak...???

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2009 22:02:25 
Użytkownik

wskazówki są wciskane na ośkę możesz obracać delikatnie w przeciwną stronę niż się obraca, ale zapamientaj pierwotne ustawienie, bo potem może ci niedokładniej wskazywać

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2009 01:14:32 
Użytkownik

Kwestia wyświetlacza zostanie teraz omówiona i skończcie te domysły...

-Naprawa FIS w Audi.
Tylko wymiana wyświetlacza
Nie regeneracja bo jest to awykonalne

-Jaki wyświetlacz
Nowy z aso - hahah bo cena
Kupujemy licznik poliftowy (białe podświetlanie) od 250-400zł
Idziemy z nim do magika który to przełoży około 100-150zł

-Mity
naprawa jest nie możliwa bo ta taśma ma na sobie sterownik od którego ściezki się sypią i to jest powód
taśma od samej pł głównej jest zwykle ok jednak może sie okazac że przy samym miejscu lutowanka popękało już kilka ścieżek
Gotowanie - tak są takie pomysły ale takie bajery tylko w oplu pujdą
Inne bzdety - tylko wymiana

No to chyba wszystko ja miałem tak: w aucie był ori wyśiwetlacz wymieniony w serwisie ale dawno bo zaczął padać 5 linii pykło... Kupiłem od kol cały licznik po lifcie za 250zł chyba albo mniej zamiana wyśw i wszystko już jest mniam.

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2009 01:18:06 
Użytkownik

A wyswietlacze w zegarach po lifcie juz tak nie padają....? Czy w ogole nie padają?

Coupé Quattro B3 2.2T MC+++
:diabel:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2009 15:15:51 
Użytkownik

Znadź kogoś z a6 z roku 2001 i zobacz czy ma padnięty a potem popatrz w aucie z 2000r

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1