.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 00:03:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 Avant 2,5TDI Q
PostNapisane: 12.sty.2009 10:19:18 
Użytkownik

Witam,
przymierzam się do kupna A6 w wersji Avant z silnikiem 2,5TDI z napędem Quattro. Patrzę na autka z lat 2000-2002 bo mniej więcej taką sumą dysponuję.
Polecicie coś godnego zakupu? Ma ktoś coś takiego na sprzedaż?

A co sądzicie o tych dwóch opcjach:
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5432407

http://otomoto.pl/audi-a6-quattro-180km ... 03537.html

Do Zduńskiej Woli jeszcze nie tak daleko (w jeden dzień się obróci) ale do Lęborka mam już kawałek i jak mam jechać po to autko chciałbym mieć większą pewność że jest z nim wszystko ok i warto się fatygować.
Koledzy, pomóżcie.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2009 11:24:18 
Użytkownik

Jeszcze dwa linki,
gdyby ktoś zerknął i powiedział czy jest nad czym się zastanawiać:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7081526

http://allegro.pl/item518029271_audi_a6 ... estia.html

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2009 12:47:57 
Użytkownik

Auto: A6 C5 '04
Przede wszystkim zastanów się nad stosunkiem cena do rocznika/wyposażenia. Być może są to dobre auta, ale przy takiej cenie nie trudno się wpakować w mine. Z takim wyposażeniem C5 po lifcie schodzą po minimum 40 tyś.

Najbardziej z tych co podałeś spodobał mi się ten w pierwszym ogłoszeniu.

Ten drugi to koleś to widać dobrze potrafi fotki strzelić ale mi to auto jakoś podpada. Sam nie wiem czemu ale odpuściłbym je sobie.

Trzeci taki trochę allegrowy przebieg ;)

Ostatni też nie byłby zły gdyby nie ta tylna klapa. Widać że emblematy ktoś krzywo przykleił więc robione coś tam na pewno było.

No i wszystkie 4 bezwypadkowe :D :D :D niedługo to niemcy do polski będą przyjeżdzać po samochody bo u nich za taką cene to ciężko o niebite z takim przebiegami :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2009 12:59:28 
Użytkownik

Auto: Audi A3 1.9 TDI ASZ+ 234/460
ze zdjęć 2 i 3 opcja jak dla mnie wydają się okay.. 4 ma źle naklejone emblematy z tyłu :): generalnie poza oczekiwaniem na oceny auta po zdjęciach, proponowałbym użycie opcji 'szukaj' i zapoznanie się z ewentualnymi naprawami w takim silniku. Jeśli dobrze pamiętam jest to silnik którego oznaczenie zaczyna się na 'A' i bardzo ogólnie można powiedzieć że przy pewnym przelocie (a co gorsze przy nieprawidłowym serwisowaniu i użytkowaniu) zużywają się części hydrauliczne... co może spowodować ciężkie bóle głowy i bezsenność ;)
a i drugie auto ma nieoryginalny tłumik co widać. Najbardziej z fotek podoba mi się opcja 3

- 80 B4 1Z '94
Ponadto na podwórku: A4 B6 AVF quattro '03, A3 ASZ '02, A3 ALH '99 - sprzedam

SPRZEDAM części z mojej A4 B5 AFN - pw.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2009 14:01:09 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
Ten ze zduńskiej woli, możesz sprawdzic po nr. VIN to jest podstawa przy podchodzeniu do zakupu, ma papiery z napraw 2 brify czyli nie byl przywieziony 2 lata temu bez przodu na pewno. Ma system gps + telefon jak ja jest to w wersjach bogatszych Zazwyczaj (wciskasz police 112 i mozesz sie nie odzywac i Cie Policja namierzy nawet jak sie nieodezwiesz wiem to po własnej skórze :P kolega mi sie bawil tzn nacisnal sobie... :/ jest to raczej wrazie napadu, lub prZede wszystkim wypadku przycisk umieszczony zdaniem niemcow w najlepszym miejscu. + nawigacja plus tylko ciekawe czy chek auto (duzy komputer pokladowy)

Druga sprawa jest typowo serwis ASO do 150-160tkm :P do gwarancji niemiec jezdzi, moj ma wiecej przelotu i ma do tej pory ASO, ale nie wyklucza tego, ze mial przy 200 wymieniana hudraulike walki ect nawet jesli nie mial to remont rozrzadu Cie kosztuje ok 5k/pln i masz wlasne wiesz czym jezdzisz. Mozliwe ze ma faktury na duze wymiany to duzy +, rzadkosc zeby ktos tak w cywilizowany sposob sprzedawal samochod. Brakami znaczkow bym sie nie sugerowal niemcy b.duzo aut maja bez oznaczen bo ich nie chca, widac ze ktos bral bogatsza wejsjew takiej a nie innej konfiguracji bez skory, ale to nie dramat ;)

Zadzwon niech Ci poda naprawy od 160tkm i ze ma na to papier I to szybko bo moze szybko pójśc :!!: :!!:

Ten 1szy omiń łukiem.

:) udanych zakupów.

Strefa czasowa: UTC + 1