.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 14:03:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2009 10:14:47 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Grubość blach bym odpuścił. Ale np jakieś dodatkowe wzmocnienia progów lub słupków są możliwe (dodatkowy profil). Coś jak np podłużnice przednie w b2 - są wzmocnione grubą blachą w R5 lub bez blachy w R4. Ale tam gdzie zaglądałem nie widać różnic. Ale temat warty zagłębienia się. Pociąłem trochę Audi i nie raz byłem zaskoczony. V8 ma zupełnie inne przetłoczenia, więcej blachy niż zwykłe Cygaro nawet 20V. B2 to też ciekawostki, bo Coupe ma pozornie ten sam dówł co sedan, nawet 2d. Zupełnie inne przetłoczenia, wnęki kół itp. quattra mają więcej profili w progach i podwójne blachy w istotnych punktach. Ale Coupe S2 nie jest zbadane bo to auta na które zwykle się huha a nie używa lub przerabia.

A czy musisz mieć kompletną budę? Czy rozbudowana klatka nie może zastąpić niektórych elementów konstrukcyjnych? Będzie lżej.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2009 10:20:44 
Użytkownik

kefir200 napisał(a):
A czy musisz mieć kompletną budę? Czy rozbudowana klatka nie może zastąpić niektórych elementów konstrukcyjnych? Będzie lżej.

właśnie szukam możliwie najlżejszej budy, gdyż klaska będzie mega rozbudowana i spinać będzie wszystkie punkty zawieszenia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1