To i ja się pochwale. Jakieś 3 tygodnie temu podczas drogi do pracy audi powiedziało "nie". Zgasł i już nie odpalił. Zero ciśnienia na wtryskach. Padła pompa. Auto na hol i do domu na szczescie nie było daleko. Cały dzien walczyłem i posprawdzałem wszystko zaczynajac od baku aż do pompy odpowietrzanie, ewentualne nieszczelnosci itd itp. Niestety bezskutecznie. Przebieg auta kapke ponad 300 tys km. Znalazłem jedyna firme UK która profesjonalnie zajmuje sie tym zagadnienie,pare telefonów i okazało sie ze pompamogła byc regenerowana(zfrezowane numery seryjne, brak loga Bosh'a , bodajze 2 srubki mazniete zółta farba). Cały czas myslałem ze siedzi orginał jeszcze
![n :/](./images/smilies/005.gif)
Z tego co kolo mówił przez telefon prawdopodobnie była regenerowana "mechanicznie" czyli sterownika nie ruszali. On obstawial ze sterownik padł. Zapakowałem sterownik i wysłałem do ów firmy. na drugi dzień telefon i diagnoza padł sterownik. Naprawia to bez problemu. Koszt 250 funtów z vatem, wysyłka i ubezpieczeniem paczki. Pare dni mineło i dostałem naprawiony sterownik. Zamontowałem go wszystko odpowietrzone zapalił za 3 przekreceniem rorusznika
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)
Samochód jezdzi ok. Poranne problemy z zapalaniem znikneły jakimś cudem
Ale mówie sprawdzę dawke w 001 i tu zonk
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Dawka na biegu jałowym(temp <85) oscyluje w granicach 2mg/R
![n :/](./images/smilies/005.gif)
Auto jezdzi duzo lepiej niz wczesniej. Reaguje na kazde nawet musnieie pedału gazy. Przyspiesza płynnie. Spalanie na tym samym poziomie co wczesniej. Czy ktos mi powie co jest grane?
1. Czy istnieje możliwosc regulacji dawki biegu jałowego?
2. Auto nie kopci na wolnych obrotach, podczas dodania gazu mały baczek i pozniej czysto. Czy to znaczy ze pompa dogorywuje?
3. Dawka w 001 jakis miesiac temu była w granicach 5mg/R. Czy czasem oni czegos nie spiepszyli?
4.I ostatnie pytanie. Czy teraz rzeczywista ilosc paliwa wzrosła czy zmalała? (masa powietrza na jałowym ok 350 mg/R wczesnie było ewidetnie mniej)sam nie wiem co o tym myslec?
Za wszystkie sugestie i podpowiedzi z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam