jaszku napisał(a):
Stamlej
Mam ogromną prośbę bo widzę, że trochę w tym siedzisz i znasz się wiec jeśli możesz to doradź mi, mam A6 C4 ze standardowymi soczewkami.
Poza tym co wiem, tzn.:
- że od niedawna mam rozszczelnione światełka bo mi zaparowały
- a w związku z tym pewnie i zabrudzone od środka
- tak więc w najbliższych dniach biorę się za ich rozbieranie, czyszczenie i składanie na nowo
Jeśli wiesz to podpowiedz jaki powinien dochodzić do nich prawidłowy prąd?
Na co najlepiej je składać żeby było solidnie?
I co poradzisz mi żeby wsadzić do nich, żeby było jaśniej, ładniej było widzać i wyglądało, a nie chciał bym w nich rezać bo przede wszystkim nie mam teraz niestety tyle czasu i odpowiedniego warsztatu.
Jeśli możesz to doradź co i jeśli masz kogoś sprawdzonego to podpowiedz u kogo warto się w to zaopatrzyć.
Serdeczne POZDRO!!!
Odpowiem za Stamleja
![Very Happy :D](./images/smilies/002.gif)
:
- Co do rozbierania to jest sprawa prosta , wykręcasz lampę razem z kierunkiem [kierunek odłaczasz]
- Lampa nie jest klejona ,posiada klamerki zatrzaski - chyba jest ich 8 ...
1. Odkręcasz śrubkę która znajduje się na końcu listwy dolnej pod lampą ...
2. Jak odkręcisz listwę to zobaczysz 2 śruby które zasadniczo trzymają lampę .. odkręcasz je [uwaga na śróbki które mogą spaść na obudowę ]
3. Następnie odkręcasz śrubki z góry które trzymają lampę
4. Sciągasz zatrzaski ,rozbierasz lampę ... Jeżeli szkło po sciągnieciu zatrzasków nie chce odejśc nalerzy je czymś delikatnie podwarzyć ale ostrożnie bo można uszczerbić szkło
5.myjemy szkło lampy i samą uszczelkę
6. Uwaga na czyszczenie odbłuślnika\lustra , nie nalezy urzywać zadnych mocnych sodkót na bazie alkocholu
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
, co do czyszcenia soczewki to mozna śmiagło urzyć jakiegoś dobrego płynu do czyszczenia okien
7. Po wyschnięciu wszystkiego składamy całość..
jezeli myślisz o xenonie , to barwa 4300k spokojnie wystarczy a poza tym nie rzuca się w oczy policjantom
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
, zresztą w dzień możesz smigać na przeciwmgielnych
tyle odemnie ..