grejf napisał(a):
...za 2 kola/pln nowa fabrycznie Garret
...W Skodach i fordach leca przy 40
Krotko: obsmarowujesz inne auta chyba po to abby poprawic sobie samopoczucie
w mojej starej firmie mieli lacznie kilkadziesiac focusow i mondziakow tdci (mowie tylko o oddziale wroclawskim gdzie pracowalem)... niektore byly poolcarami a niektore przydzielone do konkretnych osob i mimo ze niektore mialy powyzej 200tys nigdy nie slyszalem o kloptach z turbina a nikt nie piescil sie tam z autem jak Ty - znam przypadek gdy auto jezdzilo 50tys bez wymiany oleju a o koniecznisci serwisu przypomniano sobie dopiero jak ktos urwal korek wlewu i zatankowac sie nie dalo
W skody wsadzaja te same turbiny co do audi i vw wiec przyklad juz kompletnie smieszny
Stamlej napisał(a):
Trochę sieknie po kieszeni ale jeżeli rzeczywiście już wymaga naprawy to nie czekaj - dajesz swoje stare i na pniu oddają Ci [b]nowe.[b]
Nie polece gdzie regenerowac czy kupic turbine bo cale szczescie nie mam zadnego doswiadczenia ale ze jest wielu niezadowolonych z regeneracji skreslilbym regenerowanie turbiny za posrednistwem poczty polskiej
Nowych turbin garreta nie ma za 2 kola wiec to wszystko po regeneracji (nawiasem mowiac 2 kola za regenerowane to duzo). Roznie regeneruja - nieraz regeneracja to tylko uszczelnienia a nieraz to wymiana wirnika - ten wirnik to seruszko turbiny i czasem daja nowy a czasem uzywke.
Nikt nie poda z gory stalej ceny za regeneracje wiec cenowo bezpiecznie wydaje mi sie, ze jest wybrac usluge wymiany + swap na regenerowana u kogos lokalnego w miare mozliwosci. W razie wtopy nie trzeba jechac 700km na reklamacje i z gory wiadomo ile sie zaplaci
Najwieksze fatality jest jak urwie sie np cos z tracego juz o cos wirnika i wrabie sie to cos w silnik wiec jak turbina zaczyna wydawac dziwne dzwieki to trzeba raczej szybko reagowac
Jak ktos sie zna to mozna zawsze poszukac uzywki
We Wroclawiu polecaja turbojulite (na ile to aktywny marketing a na ile dobre opinie klientow - nie wiem) oraz punkt we wsi Borowa (tansi) chyba gdzies przy wylocie z Wro na Wawe
Generalnie we Wro jest od groma punktow regeneracji turbin
Pozdrawiam,
Przemek