Witam.
Chciałem zaprezentować moją niedawno kupioną 80-tke.
Audiolka jest z '92 roku. Jednostką napędową jest silniczek 1.9 TDI 90 PS. Jestem jej właścicielem od sierpnia ubiegłego roku.
Autko wyposażone jest w:
- Elektryczne szyby (4x)
- Elektryczne i podgrzewane lusterka
- Wspomaganie kierownicy
- Centralny zamek
- Obrotomierz
- Halogeny
- Alu firmy "King"
- Opony 195x65x15
* lato Firestone (przód), Continental (tył)
* zima Michelin
- Radio CD: JVC KD-G343 (4x50W)
- Subwoofer z wbudowanym wzmacniaczem (300W)
- Głośniki wysokotonowe (przód i tył)
Co do planów na przyszłość to chciałbym :
założyć car audio (
ZROBIONE)
odświeżyc bębny i zaciski (
ZROBIONE)
ringi na zegary, może zmiana koloru podświetlenia (
ZROBIONE)
podświetlana gałka zmiany biegów (
ZROBIONE)
rezanko podłokietnika (
ZROBIONE)
ciemne lampki na tył Hella Treser (jak znajdę)
soczewki lub lampki zespolone na przód (jak kaska pozwoli )
centralka z pilota (
ZROBIONE)
może przyciemnić szybki... (
ZROBIONE)
marzy mi się wnętrze w beżowej skórze.
>>>Proszę o opinie i komentarze.
pozdrawiam Niki20<<<
Autko obecnie wygląda następująco :
Chwila czasu, zapas nerwów i ringi od DIDO powędrowały na zegary w moim audiku. Przy okazji wymieniłem także ori żaróweczki na czerwone diody. Różnica jest ale mogło by być lepiej... I dodatkowo jeszcze mały bonusik w postaci kontrolki światełek mijania.
Wolna sobota, piękna pogoda i dużo chęci czyli wszystko co potrzebne do zajęcia się autkiem. Zeszło mi to ok 6 godzin ale efekt jak dla mnie jest bardzo dobry
W końcu odnowiłem te paskudne zardzewiałe bębny
Teraz przynajmniej już tej rdzy nie ma
Zmieniam heble pod dalszą część projektu więc i zaciski niebawem będą w pięknym czerwonym kolorze. Oceńcie ile warta jest moja robota
Założyłem zaciski od NG, do tego tarcze wentylowane PROTECHNIC oraz klocki firmy ATE. Zaciski odnowiłem podobnie jak wcześniej bębny... 8-) Teraz mocniejsze hebelki czekają na ich efektywniejsze wykorzystanie (ale na razie za mało mocy w 1Zecie)
Wizyta u elektryka, trochę kasiury i centrali z pilota wraz ze scyzorykiem doposażyło moją audiolę Kilka fotek poniżej. Pozdrawiam
Wypiepszyłem te nic nie warte diody i założyłem ori żaróweczki 1.5W pomalowane czerwonym sprayem do zacisków. Teraz jest to co chciałem uzyskać.
Dawno nic się tu nie działo, ale w końcu cosik ruszyło :mrgreen: Felasie na zimę wyczyszczone czekają na nowe oponki i śnieg <ok> Brakuje jedynie 1 dekielka ale może się znajdzie na Allegro
100% klubowicza, czyli klubowe ramki na pokładzie :mrgreen:
Zmieniona oliwa z Mobila 10W40 na Motula 10W40 6100 Synergie, oraz filtry oleju i powietrza na Knecht'a. Myślę, że pod większy wysiłek motorowni będzie to w sam raz. Silnik bardzo ładnie i troszkę ciszej pracuje.
Dołączyłem także jedną fotkę starego filtra powietrza po przejechaniu około 20tyś.
Jako że byłem grzeczny to mikołaj i mnie odwiedził i przekazał mi taki oto prezencik. W paczuszce znalazłem listwy v6 i do tego białe kierunki. Dzięki wielkie mikołaju. Mam nadzieję, że reszta do kompletu będzie szybciej niż za rok.
:D:D
Sporo czasu mnie tu nie było, więc troszkę aktualizacji. W miedzy czasie wpadły kubełki do środka, podświetlana gałka, podłokietnik no i co najważniejsze koło.
A teraz jestem w trakcie kompletowania sportowej zawiechy. Mam już springi 60/40 jeszcze tylko amory o skróconym skoku.
obecnie autko wygląda następująco: