.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 22:16:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.lis.2007 08:51:49 
Klubowicz

Faktycznie ręczny w B4 to porażka. Sam przez to przechodziłem. Pomogła tylko zmiana na inny niezatarty. Poszedł właśnie ten oring na osi ręcznego i syf wytarł ośkę co uniemożliwiało regenarację. Inna sprawa to idiotycznie poprowadzona linka moim zdaniem, podpięta od dołu do góry tak że woda cały czas dostaje się pod pancerzyk linki i powoduje korozję. Powinno być poprowadzone od góry.
Może komuś się przyda info że ponoć do B4 pasuje z golfa (III lub IV ?), było kiedyś na forum (albo na forum www.audi80.pl).

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2009 09:47:14 
Użytkownik

hans napisał(a):
zmien mechanika na takiego ktory mniej gada a wiecej robi. ja mam starego rupiecie z 91 roku i dziala mi reczny a tylnie heble szlifuja tarcze prawie w takim samym tempie jak przod. z tylnimi heblami jest ten bol ze malo komu chce sie wnikac jak rozebrac caly zacisk zeby wymienic gumki na osce recznego. jest taki zestaw naprawczy AUTO FREN gdzie w zestawie sa nawet siemeringi do oski recznego. tego nie ma nawet w zestawie z ASO. jak wymienisz ten siemering to twoje problemy z recznym sie skoncza. chyba ze wewnatrz masz juz wszystko tak skorodowane ze nie ma rownej powierzchni. wtedy jedyna rada to poszukac sprawne zaciski i je zregenerowac

Pytanko odnośnie regeneracji tylnego zacisku; mam taki problem, że cieknie mi płyn od strony ręcznego. Wymieniłem gumowy uszczelniacz na ośce, do wymiany rozebrałem cały zacisk i wyczyściłem z rdzy ośkę, po czym powstał luz. Czy można dokupić i wymienić np. samą tulejkę i ośkę? Czym różnią się zaciski w b5 od tych z b4? Pytam bo mój horch jest z samego początku produkcji i możliwe że są te z b4

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2009 10:45:37 
Klubowicz

Tulejkę musiałbyś dorobić.
Możesz się jeszcze spróbować ratować dając grubszy o-ring.
Ja zawsze daję tam grubszy o-ring kupiony w Agromie. Tylko sprawdź, bo zewnętrzna średnica o-ringu musi być odpowiednia, dlatego, że w zacisku jest wyżłobienie na ten uszczelniacz.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1