AndyN napisał(a):
audimaniak1 napisał(a):
Dostałem sporo informacji w tej firmie i jestem pod wrażeniem , zmartwili mnie tylko że nie widzą sensu inwestowania w moje auto. Cokolwiek by to znaczyło zabrzmiało dziwnie..
Podaj adres tej firmy
Niech się wszyscy dowiedzą
Jaki rocznik Twojego auta? Jaki realny przebieg?
Moje auto to Audi A4 2001 model przejściowy , przebieg na liczniku 211 000 km. Dowiedziałem się o tym samochodzie tyle że gdybym miał go kupić to na pewno bym tego nie zrobił. Zdaniem pracownika firmy przebieg nie jest autentyczny.
Pojechałem do firmy Lotus której części wałki i oleje znalazłem na Allegro. Umówiłem się na oględziny za które nic nie musiałem zapłacić. Wszystko trwało około pół godziny. Dostałem listę opiniująca moje auto.
Mogę wymienic jeśli was to interesuje:
1. Niska wydajność pompy wtryskowej
2. Nieprawidłowa praca cylindrów 4 do 6
3. Wyrobiona dźwigienka turbo sprężarki ( przeładowywuje )
4. Uszkodzona rurka zaworu reculkulacji spalin
5. Pasek rozrządu ustawiony na "farbę" czas rozpoczęcia wtrysku 4,1
6. Nieprawidłowy olej silnika
7. Nieprawidłowy filtr powietrza ( nie do silnika 2.5 tdi + filtron )
8. Nieszczelność miski olejowej cżęsci górnej + obudowy uszczelniacza
9. Wachacze górne do wymiany strony lewej i prawej ( luz sworzni )
10. Silentblocki wahaczy tylnych dolnych do wymiany
11.Wahacz przedni dolny lewy do wymiany ( luz sworznia )
12. Łącznik stabilizatora prawy stary typ z lewej nowy z prawej
13. Łączniki stabilziatora tył do wymiany
14. Rozpoczynający się luz przekładni różnicowej tylnego mostu
15. Ciemny olej przekładni tiptronic moze wskazywac na zuzycie sprzegla hydrokinetycznego. ( do weryfikacji dynamicznej )
16. Zacinający się mechanizm wycieraczek przednich
17. Brak oświetlenia tablicy rejestracjnech
18. Niesprawny styczik drzwi kierowcy ( nie uruchamia światła wew.)
Po 40 minutach prawdy uśwadomiłem sobie że moje auto przy wyższych prędkościach traci moc , ze przy 140 około kilometrach na godzine traci moc i tzreba sie zatrzmać żeby znó jechało.
Uświadoiłem sobie że faktycznie czuje lekkie poszarpywanie pod fotelem..
Ale ja poprstu myślałem że tak musi być. Więć skoro nie musi tak być to znaczy że przy warości auta może 22 000 zł może cti więcej inwestowanie w nie jakichkowleik pieniędzy naprawde nie ma sensu. I powiem że przynajmnei uczciwie podeszli do mnie Ci ludzie bo inny namawiał by mnie na naprawy których końca nie widać.