.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 00:22:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: zakup audi a4 lub a6 w konkretnym wydaniu
PostNapisane: 17.lut.2009 14:02:21 
Użytkownik

Witam

Proszę was o informację jakiego modelu konkretnie szukać, np dodatkowe oznaczenia samochodu.

Interesuje mnie audi diesel w a4 (kombi) lub a6 (kombi lub sedan), ale chcę aby miał wnętrze w kolorze kremowym lub beżowym z dodatkami pseudo-drewnianymi. To jedyny wymóg jakiego oczekuję bo poprostu lubie auta z takim wnętrzem, oczywiście takie auta też mają zreguły lepsze wyposażenie i o to także chodzi.

Szukając tych aut mam problem z konkretnym oznaczeniem auta aby wyszukiwarki podały mi konkretnie te modele. W niektórych wyszukiwarkach można wpisać audi a6 jasne wnętrze i wtedy wyszukają, ale większość wyszukiwarek woła o konkretne dane dotyczące modelu.

Rocznik jaki mnie interesuje to 2000-2002/3

Np. w BMW 320d można napisaś BMW 320 d individual i wtedy 80% wyników są właśnie z taką tapicerką.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 22:06:14 
Użytkownik

raczej audi nie ma takiej opcji "Indyvidual" w ktorej wszystkie sa np. "z drewnem i jasna skora"
Indywidual audi to indywidualna opcja wyposazenia doslownie.
(prawie kazda inna)
Poszukaj moze cos z S-line.

P.S.
i wpisz bananowe lub waniliowe skory hehehe... :diabel:
lub recaro jak chcesz miec fajne kubelki.
nie ma lekko...

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 10:40:30 
Użytkownik

Chyba musisz po prostu wyszukać sobie wersji takiej jaka Cię interesuje wg kryteriów dostępnych w wyszukiwarce takich jak cena, rocznik, nadwozie, rodzaj paliwa, rodzaj skrzyni biegów a potem po kolei zaglądać do każdego auta do środka :jezor:
Jak dobrze określisz te dane to nie będziesz miał dużo "klikania" :peace:

Pozdro
matitam

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 11:54:21 
Użytkownik

Jarek73, Audi nie stosuje wykończeń pseudo-drewnianych (przeciwieństwie do BMW), jest prawdziwe drewno :) wiec nie ma się czego wstydzić majac coś takiego, bo to żaden tandetny plastik.

Pozdrawiam

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 13:09:13 
Użytkownik

Dzięki za informacje.

Co do wykończeń drewnianych - nie ma dla mnie znaczenia czy jest to prawdziwe drewno czy plastik imitowany na drewno. Szczerze mówiąc prawdziwego drewna trochę bym się bał, przy ewentualnym nieprzyjemnym zdarzeniu. Napisałem tak bo poprostu, większość aut taki plastik imitowany na drewno ma, nawet z tych luksusowych. A często spotykałem się z ironią na forach, że to nie drewno tylko plastik, gdy pytałem o takie wykończenia, i że chcąc prawdziwe drewno to mam sobie kupić bentleya itp :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 16:16:58 
Wulkanizator

2rafal7 napisał(a):
Jarek73, Audi nie stosuje wykończeń pseudo-drewnianych (przeciwieństwie do BMW), jest prawdziwe drewno :) wiec nie ma się czego wstydzić majac coś takiego, bo to żaden tandetny plastik.

Pozdrawiam

zdejmowałeś te listwy?? ja tak... To politura na aluminiowej listwie...

A80 B3 1,8 JN B+G 2004-2005
w AKP:
S4 AVANT 2,2T + LPG 2005-2008 (sprzedana :( )
A90q B3 2,3 NG/ABH 2008-2013
A6 C5 2,8 B+G avant q tip 2008 -

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 17:11:08 
Użytkownik

witam
właśnie przeglądałem allegro i znalazłem coś takiego
http://moto.allegro.pl/item558134077_au ... skora.html
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 22:44:36 
Użytkownik

arthurr napisał(a):
2rafal7 napisał(a):

Pozdrawiam

zdejmowałeś te listwy?? ja tak... To politura na aluminiowej listwie...

Nie wiem, jak to to wygląda w nowszych modelach (niestety im nowsze, tym większą tandetę wstawiają), ale w C4 na aluminiową konstrukcję dekora nakładany był fornir z odpowieniego gatunku drzewa pomalowany lakierem (politura szelakowa, to trochę coś innego). Raczej w ten spób robi się większość wykończeń drewnianych w autach, również tych z najwyższej półki. Kiedyś na TVN Turbo był program, w którym pokazywali wytwarzanie elementów drewnianych w Maybach'u - były wykonywany tak samo jak te w C4 (przy wykorzystaniu forniru).

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2009 07:34:18 
Użytkownik

szefomaciek22 napisał(a):
witam
pozdrawiam

Faktycznie to właśnie czegoś takiego szukam :) Tylko tu chyba gość trochę z ceną przesadził, mam rację??

Co zaś do drewna - żona jeździ autkiem, które także ma imitację drewna i jasne wnętrze. Porównując do jej auta mercedesa znajomego, w podobnym roczniku można poprostu rzecz, że mercedes to wóz drabiniasty, jeżeli chodzi o wykończenia drewniane, które są tak kiepskiej jakości, że od razu rzuca się w oczy "tandeta".

Z tym drewnianym wykończeniem to raczej kwestia właśnie tego jako one zostały wykonane, a nie czy to prawdziwe drewno. W domu też np. wolę na suficie zamontować styropianowe imitacje drewna niż dokładać belki z prawdziwego drewna, z którymi potem jest kłopot no i wygląd po jakimś czasie też nie ten :P Nie wszystko co naturalne sprawdza się w pewnych sytuacjach i środowiskach.

pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2009 08:47:38 
Użytkownik

jarek73 napisał(a):
szefomaciek22 napisał(a):
witam
pozdrawiam

Faktycznie to właśnie czegoś takiego szukam :) Tylko tu chyba gość trochę z ceną przesadził, mam rację??

Moim zdaniem cena nie jest wysoka, ale to tylko spekulacje na podstawie zdjęć... Jest to również model po lifcie, jeżeli auto ma pewną historię, to napewno warto bo takich wersji wyposażenia jak Ty szukasz nie ma za dużo.

na marginesie, mój znajomy będzie chyba sprzedawał właśnie w takim wyposażeniu z rocznika 2000 tylko sedan, jeździ nim od 6 lat, sam sprowadził z niemiec, auto jest wypieszczone pod każdym względem, ma przejechane około 210 tys i cena jaka sobie woła to 32tys zł, nie śpieszy mu się i z ceny nie zejdzie bo wie co jest warte auto i ile doinwestowane.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2009 10:28:18 
Użytkownik

Auto: A6 C5 '04
Jeśli chodzi o to auto to ono stoi już baaardzo długo na allegro. Kiedyś były dokładniejsze fotki i było widać iż kierownica i gałka zmiany biegów są mocno wytarte więc przebieg wydaję się być zaniżony w ogłoszeniu(chyba że ktoś jeździł w rękawicach z papieru ściernego). Poprzednio pisał że to auto szwagra :D A jeśli chodzi o cenę to jest chyba atrakcyjna jak na auto po lifcie? Za dobre bezwypadkowe sztuki z trochę lepszym wyposażeniem liczą sobie 46-48 tyś

Strefa czasowa: UTC + 1